Skip to main content
Petek, 22. september 2023
13.09.2022
08:51
V Posavskem muzeju Brežice bodo naslednji ponedeljek in torek pripravili praktično izobraževanje za kakovostno prenovo v sklopu Šole prenove.

Šola prenove

BREŽICE Šola prenove poteka v organizaciji Združenja zgodovinskih mest Slovenije na objektih kulturne dediščine na različnih lokacijah po Sloveniji. Predstavlja program neformalnega izobraževanja o starih znanjih in spretnostih potrebnih za kvalitetno obnovo in prenovo. Program izobraževanja Šola prenove bo predstavila Mateja Hafner Dolenc, generalna sekretarka Združenja.

Na dvodnevnem praktičnem izobraževanju v Brežicah bodo predavatelji, strokovnjaki iz različnih področij - Katarina Čufar in Miha Humar (Oddelek za lesarstvo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani) ter mag. Nuška Dolenc Kambič (Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije) - udeležencem predstavili strokovne vsebine o zgradbi in lastnostih lesa, lesnih škodljivcih in postopkih restavriranja pri lesu. Aleš Vene, akademski restavrator, sodelavec konservatorsko-restavratorske Posavskega muzeja Brežice pa bo predstavil: površinsko obdelavo lesa v tradicionalnih in sodobnih tehnologijah ter praktične posege pri obnovi stavbnega pohištva gradu Brežice. Udeleženci bodo v praktičnem delu spoznali stare tehnike ročne obdelave lesa, izvedli čiščenje in zaščito lesenih površin, se lotili popravila mizarskih izdelkov in dekoracij ter izdelave in vgradnje manjkajočih delov in mizarskih izdelkov.

Izobraževanje je namenjeno lastnikom objektov kulturne dediščine, izkušenim obrtnikom za pridobitev dodatnih znanj, študentom različnih smeri kot dodatna vedenja in znanja ter vsem ljubiteljem kulturne dediščine.

Ponedeljek, 19. in torek, 20. september, 9.00–15.00, grajsko dvorišče

Posavski muzej Brežice

Objava je sofinancirana s sredstvi Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

dediščina Posavja
napovednik
brežice
posavski muzej brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja