Skip to main content
V Posavju 32.5° C Sreda, 29. junij 2022
16.12.2021
09:12
Praznična okrasitev Krškega
Grafika: ePosavje.com
Kar dobro smo že zakorakali v praznični december. Miklavž je svoje naredil, čakamo še Božička in dedka Mraza. Praznični mesec se kaže tudi v praznični okrasitvi mest, tudi v Krškem.

Praznična okrasitev Krškega

KRŠKO Velik adventni venec v krškem Zatonu, ki je viden iz več koncev mesta, je tudi letos osrednji praznični motiv. Ideja zanj se je porodila arhitektki Vesni Lapuh Vimpolšek, ki pri praznični okrasitvi mesta kot idejna vodja sodeluje od leta 2018. "Okrasitve so bile tudi že prej, jaz sem dobila priložnost leta 2018 in smo takrat naredili ta lep velik adventni venček. Nosi lepo misel povezovanja skupnosti in trajnosti. Nekoč bo lahko iz delov tega venčka nastal gradbeni oder za graditev neke nove stavbe," nam je ob tem povedala avtorica okrasitve. 

Šepet prazničnega mesta

Praznično okrasitev mesta vsako leto nekoliko nadgradijo, tako so že lani z lučkami okrasili drevesca v zatonu. Rdeča nit so tudi letos lepe misli, ki se začenjajo v Zatonu in nas popeljejo po ulicah skozi mesto. Kot pravi avtorica, "se ta ideja se imenuje Šepet mesta. Nadgradila se je v Šepet prazničnega mesta. Ponudila se je kot odgovor na situacijo, v kateri smo se lani znašli, vedeli smo, da ne bo prireditev, bučnih množičnih preslav, a smo vseeno želeli v ta praznični čas prinesti nekaj topline in veselja. Največ jih najdemo v peš coni pri drsališču."

Ob lepih mislih tudi druge okrasitve

Vse sledi so bile nekoč neprehojene poti oziroma se včasih zdijo celo neprehodne, a ni tako, potreben je pogum in gremo naprej! Ob lepih mislih, ki nas peljejo skozi mesto, so nanizane še druge okrasitve, ki si jih ogledamo spotoma, te tudi letos zaokrožujejo jaslice na Hočevarjevem trgu.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

krško
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja