Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
19.07.2023
07:31
Estofex, 19. julij 2023
Grafika: Estofex
Pred nami je še eno nevihtno popoldne, na Estofexu so objavili z najvišjo stopnjo nevarnosti za ta del Evrope.

Nevihte bodo zajele večji del Slovenije

KRŠKO Hladna fronta je dosegla Alpe, pred njo z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka zelo topel in suh zrak. V sredo bo večinoma sončno in v južni polovici Slovenije vroče. Na severu bodo že dopoldne lahko nastale posamezne plohe ali nevihte, popoldne bodo močnejše nevihte od severa zajele večji del Slovenije ter se nadaljevale v noč, pravijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

V drugi polovici noči se bo vremensko dogajanje umirilo

V sredo bodo najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 °C. V drugi polovici noči se bo vreme umirilo, proti jutru se bo začelo jasniti. Ob tem so objavili tudi opozorilo, da popoldne, zvečer in v noči na četrtek pričakujeo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi.

Na jugu velika toplotna obremenitev

V južni polovici Slovenije bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.

Estofex: Tretja stopnja nevarnosti

Na servisu Estofex, kjer opozarjajo na vremenske nevarnosti v Evropi, so za območje Alp in podalpski del Evrope v sredo uporabili najvišjo, 3. stopnjo nevarnosti. Kot opozarjajo, bo na območju od Italije prek Avstrije in Slovenije čez Madžarsko, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo mogoča debela toča in rušilni veter, ponekod pa tudi večja količina dežja. Sunki viharnega vetra bodo marsikje presegli 100 kilometrov na uro.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja