Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
06.11.2023
09:30
Foto: ARSO
Poplavna opozorila se umirjajo, vendar pazljivost ostaja. Ojezerjena polja se vračajo v struge, jugozahodnik prinaša sonce in občasno ploho.

Hidrološko stanje in napoved

Reke po Sloveniji imajo veliko vodnatost, pretoki rek pa postopoma upadajo. Prisotna so razlivanja v manjšem obsegu, spodnjega toka Save, Drave, Krke in Ljubljanice. Kraška polja so ojezerjena.
Danes čez dan in do večera se bodo reke, ki se še razlivajo, vrnile v svoje struge. Vodnatost se bo zmanjševala, prav tako pa se bo nadaljeval trend zmanjševanja pretokov na vseh rekah. Jutri bo trend zmanjševanja pretokov izrazitejši. Na skrajnem jugu, lahko ob krajevnih plohah prehodno narastejo manjši hudourniki in vodotoki. Jutranje temperature rek so med 7 in 14 °C, morje pa ima 19 °C.

 

Napoved za Slovenijo

Danes bo dokaj sončno. Več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije, tam bo možna tudi kakšna ploha. Popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo ponekod v južni in zahodni Sloveniji občasne krajevne padavine, več sonca bo na vzhodu. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, v alpskih dolinah malo nad 0, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem in na jugovzhodu do 18 °C.

Obeti

V sredo bo dokaj sončno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno kratkotrajno ploho, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

V četrtek se bo v zahodni polovici države pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno. Pihal bo jugozahodnik.

vreme v posavju
arso

Pridružite se nam