Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
22.05.2023
21:33
Predaja ključa, Gimnazija Brežice
Foto: Gimnazija Brežice
Konec šolskega leta za maturante! Na tradicionalnem pohodu po mestu, ki je namenjeno slovesu od šole, so se dijaki Gimnazije Brežice ustavili tudi pred Občino Brežice in Osnovno šolo Brežice.

Ključ v roke dijakinjam in dijakom 3. a

BREŽICE Na šolskem igrišču je potekala tradicionalna prireditev »Predaja ključa«. Aktualni šolski ključarji so bili v tem šolskem letu dijaki iz 4. b-oddelka, ki so pripravili zanimive in »zabavne igre«, v katerih so se pomerili dijaki tretjih letnikov. Najuspešnejši so bili dijaki 3. a-oddelka in tako svojemu oddelku priborili pravico do ključa šole za naslednje šolsko leto. Ključ simbolizira pripadnost šoli, pomoč sošolcem, učne procese, vzorno vedenje. Prav tako odklepa vrata v nove svetove različnih spoznanj, ki naj stojijo na temeljih poštenosti in ljubezni.

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

27. maja začetek splošne mature

Po tekmi so dijaki prejeli spričevala zaključnega letnika v matičnih učilnicah. V tem tednu se bodo maturanti še udeleževali priprav na maturo. 27. maja se bo pričela splošna matura iz izpitom iz angleščine. Podelitev maturitetnih spričeval bo v ponedeljek, 10. julija 2022.

Gimnazija Brežice

gimnazija brežice
brežice
fotogalerija
šole v posavju

Pridružite se nam

Zadnje novice