Skip to main content
V Posavju 3.1° C Sreda, 30. november 2022
15.11.2022
07:48
Poleg temeljnih postopkov oživljanja so za reševanje življenj ključni defibrilatorji, župan mestne občine Krško, mag. Miran Stanko, je prebivalcem Razteza v uporabo predal defibrilator.

Na Raztezu nov defibrilator

KRŠKO Defibrilator je dostopen 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Na celotnem območju mestne občine Krško imamo tako že skupno 35 javno dostopnih defibrilatorjev.

Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje. Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem zastoju, lahko povečamo delež preživetja za celo več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju. Trenutno je po zadnjih podatkih na območju mestne občine Krško skupno 35 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju mestne občine Krško je na voljo na spletni strani Mestne občine Krško. Ob tej priložnosti je Zdravstveni dom Krško izvedel prikaz uporabe defibrilatorja.

V kolikor lokacija posamezne organizacije ali lokalne skupnosti, ki že ima javno dostopen defibrilator ali pa je ta na voljo le v okviru delovnega časa določene organizacije, še ni v bazi podatkov (www.krsko.si), Mestna občina Krško poziva, da podatke o lokaciji pošljete na naslov ales.benje@krsko.si. Na istem naslovu lahko dobite tudi informacije o možnostih za sodelovanje pri reševanju življenj kot prvi posredovalec.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Mestna občina Krško

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi