Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
30.11.2023
13:46
Grafika: BK Pišece
V Pišecah so se letos odločili, da bodo lokalna društva, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ter vaščani Pišec skupaj organizirali veseli mesec december.

Veseli december v Pišecah

V Pišecah so se letos odločili, da bodo lokalna društva, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ter vaščani Pišec skupaj organizirali veseli mesec december. Na pobudo Tadej Škofa so se ne formalno povezali v skupnost društev Pišec, ter bodo tako s skupnimi močmi poskušali izpeljati prvi veseli december v Pišecah.

Da so si enotni je pokazal tudi sestanek, na katerem so bili navzoči predsedniki večine lokalnih društev. Že za otvoritev veselega decembra bo zelo pestro, saj bo v nedeljo, 3. decembra 2023, slavnostni prižig lučk v Center Cafe Baru Pišece. Za prižig lučk in eno od lepših zgodb veselega decembra naše občine, že več kot 15 let skrbi Mira Starc, ki je tudi idejna vodja zgodbe. Za prvi decembrski petek tako krajani Pišec pripravljajo prav posebni program, saj bo za veselo razpoloženje in dobro glasbo poskrbel Kasim Dučanović, okrepčali pa se boste lahko s kuhanim vinom, čajem in sladkim presenečenjem.

Nadaljevalo se bo že na predvečer Miklavževega, kjer bo prav tako veselo in radodarno. V petek, 8. decembra 2023, za vas pripravljajo večer ljudskih pesmi pred stojnico pri kozolcu v centru Pišec. Dekleta iz Ženskega pevskega zbora Orlica Pišece pripravljajo nekaj posebnega, zato morate priti in videti kaj imajo pripravljeno za vas.

V četrtek, 14. decembra 2023, pa OŠ Maksa Pleteršnika Pišece pripravlja posebni Maksov Bazar in prihod Dedka Mraza. Že naslednji dan, pa zopet pri stojnici, pripravljajo predbožični ples ter pohod z lučkami, ki bo namenjen našemu pomembnemu krajanu fililogu, slavistu, učitelju, jezikosluvcu in slavaropiscu Maksu Pleteršniku.

Petek, 22. decembra 2023, bo športno obarvan, saj bo najprej v dvorani OŠ MP Pišece turnir Dedka Mraza v badmintonu, po 18.uri pa za vas pripravljajo večer koktejlov, penin in posebno športno presenečenje.

Večer pred Božičem bo veselo tako pred stojnico kot tudi cerkvijo Sv. Mihaela kjer bodo Polnočnice. Da pa bo veseli december res vesel in glasbeno obarvan, bodo poskrbeli člani skupine Đuboks, ki bodo nastopili v petek, 29. decembra 2023, v večnamenski dvorani Pišece, na prednovoletni veselici. Za še čarobnejši večer bo poskrbel večerni gost presenečenja.

Za konec veselega decembra pa bo v soboto, 30. decembra 2023, še družabni večer ob kartah in turnirju v šnopsu. V Pišecah smo pripravljeni čakamo samo še na sneg ter vas spoštovani gostje zato lepo vabljeni v Pšece, da obiščete naš kraj se slikate in kakšno sliko tudi objavite.

pišece
veseli december

Pridružite se nam