Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
23.09.2021
09:42
Foto: RRA Posavje
V Trbovljah so pripravili zaključni dogodek Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za problemsko območje z visoko brezposelnostjo Hrastnik, Radeče in Trbovlje.

Predstavili rezultate programa za problemsko območje Hrastnik, Radeče in Trbovlje

V torek, 21. 9. 2021, je RRA Posavje v sodelovanju z RRA Zasavje in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v podjetniškem pospeševalniku Katapult organizirala zaključni dogodek ob zaključevanju Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za problemsko območje z visoko brezposelnostjo Hrastnik, Radeče in Trbovlje.

Na dogodku so udeležence uvodoma pozdravili generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Grega Kordež, direktor RRA Zasavje Jani Medvešek, vodja službe za projektno sodelovanje RRA Posavje Nataša Šterban Bezjak in župan Občine Radeče Tomaž Režun. V nadaljevanju je mag. Andreja Jenko z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo predstavila rezultate programa, nato pa so sledile predstavitve primerov dobrih praks s strani podjetij, ki so svoje ideje uspešno pretvorila v nove podjetniške izzive, so sporočili z RRA Posavje. Udeleženci zaključnega dogodka so prisluhnili Andreju Orožnu iz podjetja Dewesoft d.o.o., ki deluje kot eden ključnih mentorjev na Katapultu. "Predstavil je podjetje in tehnološke inovacije, ki so jih uspešno implementirali s pomočjo finančnih sredstev iz programa," so zapisali. V nadaljevanju sta svojo podjetniško pot, kateri so močno botrovala finančna sredstva iz programa, predstavili Deja Hauptman, ki ustvarja keramične izdelke pod imenom Fina glina, ter ustanoviteljica podjetja Kaos, kreativne komunikacije Kaja Čop, ki deluje na področju digitalnega marketinga, uspešno pa izvaja tudi delavnice javnega nastopanja, sodelovala pa je tudi z medijskimi hišami. Udeleženka programa je bila tudi Vanja Rainer iz podjetja 4kidsandus, ki slovenski trg osvaja z naravnimi in okolju prijaznimi kozmetičnimi izdelki. Na koncu so se seznanili še s primerom dobre prakse s področja CLLD iz Posavja, ki ga je predstavil direktor Zdravstvenega doma Radeče Franci Čeč.

Fotogalerija (Foto: RRA Posavje):

Program pripomogel k razvoju in uresničitvi podjetniških idej

Kot so še dodali v sporočilu, je "Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo s financiranjem Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013-2020 omogočilo izvajanje programa konkurenčnosti in pripomoglo k razvoju in uresničitvi podjetniških idej, odraz česar so bili tudi predstavljeni primeri posavskih in zasavskih podjetnic in podjetnikov."

(eP, RRA Posavje)

rra posavje
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja