Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
26.09.2022
21:47
Ureditev igrišča v Brestanici
Grafika: ePosavje
Konec julija smo poročali, da bodo v Brestanici obnovili šolsko igrišče z atletsko stezo in odbojkarskim igriščem. Avgusta so začeli z deli, zdaj so objavili naročilo za obnovo nogometnega igrišča.

Obnova igrišča pri OŠ Adama Bohoriča Brestanica

BRESTANICA Konec avgusta so pri Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica pričeli z obnovo igrišča, v sklopu katerega bodo obnovili atletsko stezo ter stezo in peskovnik za skok v daljino, plato za met krogle, uredili bodo razsvetljavo košarkarskega in odbojkarskega igrišča, odvodnjavanje in pohodne površine. 

Obnovili bodo tudi nogometno in teniško igrišče

Na Mestni občini Krško so v petek objavili javno naročilo za obnovo nogometnega in tenis igrišča pri vrtcu Brestanica. V dokumentaciji so zapisali, da bodo najprej na mestih razpok naredili sonde in preverili globino razpok ter peščeno podlogo po asfalti. Če bodo raziskave pokazale slabo kvaliteto, bodo odstranili asfalt in peščeno podlogo ter izkopali pesek do 80 cm globine. Ob robu igrišča bodo zamenjali robnike, po končanih gradbenih delih pa vse skupaj še asfaltirali. Če pa bodo raziskave pokazale, da je podlaga ustrezna, bodo razpoke sanirali in nato zgornjo površino uredili tako, da bi nato sledil le en sloj asfalta.

Razpoke, igrišče Brestanica

Igrišče za nogomet in ristanc

Na novem igrišču bodo nato zarisali črte za igrišče malega nogometa ter igrišče za ristanc. V sklopu naročila sta tudi dva kovinska stabilna gola s sidranjem v podlago s pletenimi mrežami, ob igrišču bodo tri klopce v delu pod drevesi v smeri vrtca.

Dela morajo biti končana do 1. aprila 2023

V naročilu je zapisano, da ponudbe zbirajo do 5. oktobra letos, vsa dela pa bodo morala biti končana do 1. aprila naslednje leto.

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja