Skip to main content
Torek, 5. december 2023
12.03.2023
11:07
Prenovljeni prostori v Zdravstvenem domu Sevnica
Foto: Občina Sevnica
V Zdravstvenem domu Sevnica so v torek, 7. marca 2023, otvorili prenovljene prostore dveh ambulant družinske medicine in prenovljene prostore ambulante medicine dela, prometa in športa.

Odprtje prenovljenih prostorov v Zdravstvenem domu Sevnica

SEVNICA Ob otvoritvi so odprli tudi fotografsko razstavo z zelo pomembnim sporočilom. Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič je v svojem nagovoru ob odprtju nove fotografske razstave poudarila pomen galerije Esculap, kjer že 28 let svoja umetniška dela razstavljajo domači umetniki. »Galerija Esculap je del Zdravstvenega doma Sevnica, ki osmišlja vizijo naše ustanove.«, je poudarila.

Direktorica ZD Sevnica je predstavila tudi nekaj zanimivih in zgovornih podatkov, s katerimi je povzela uspešno delovanje zdravstvenega doma v letu 2022. Med drugim je povedala, da so imeli samo v ambulantah družinske medicine v lanskem letu kar 80 tisoč primerov. V otroškem in šolskem dispanzerju so obravnavali 23 tisoč primerov, v zobozdravstvu 6.500 primerov, v specialističnih dejavnostih pa 30 tisoč primerov.

Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je poudaril, da je Zdravstveni dom Sevnica primer dobre prakse, ki se odziva na potrebe pacientov, opravlja veliko nalog na področju primarnega zdravstva, hkrati pa nadgrajuje svoje storitve in nudi tudi specialistično obravnavo. Ob otvoritvi prenovljenih prostorov sta zbrane pozdravila tudi Jurij Pesjak dr. med. spec. druž. med. in Marko Ratej, predstojnik medicine dela, prometa in športa.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

40. slovenski teden boja proti raku

Ker v tednu od 6. do 12. marca obeležujemo 40. slovenski teden boja proti raku je bila k besedi povabljena tudi Alenka Krenčič Zagode, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, predsednica Društva za boj proti raku Posavja in Obsotelja.

Fotografska razstava z naslovom Moja brazgotina, moje življenje je delo priznanega fotografa, Sevničana Mirana Juršiča. Nastala je v sodelovanju z zavodom Slovenija- transplant in društvom pacientov Slovensko društvo Transplant. Namen razstave je odpirati prostore za razmislek in pogovor, hkrati pa spodbuja k opredelitvi glede darovanja organov.

Ob odprtju razstave sta spregovorili tudi prim. Danica Avsec, dr. med., namestnica direktorja zavoda Slovenija-transplant, ki je predstavila poslanstvo zavoda in Nina Žitek, predstavnica Slovenskega društva Transplant in ena od enajstih članov društva, ki so pogumno odvrgli oblačila, stopili pred fotografski objektiv in pokazali svoje brazgotine, ki nosijo »zgodbo o strahu, o žalosti, o razočaranju, o jezi. Hkrati je tudi zgodba o pogumu, o upanju, o bitki za življenje in veliki želji po življenju.”. Fotograf Miran Juršič je povedal, da je bilo fotografiranje poseben izziv. Želel je poudariti in prikazati brazgotine, ki nosijo pomen ločnice med življenjem in smrtjo. Ob tem je poudaril, da še danes neguje prijateljstva z vsemi sodelujočimi in izrazil zadovoljstvo, da prav ob tej priložnosti prvič razstavlja svoja dela v domačem kraju.

Razstava bo v galeriji Esculap na ogled 60 dni. Prostor, kjer so čakalnice Zdravstvenega doma Sevnica, je eden izmed javnih prostorov v Sevnici, kjer domači umetniki lahko razstavljajo svoja dela. Razstave likovnih, fotografskih, kiparskih in drugih umetniški del so na ogled tudi v prostorih občinske stavbe, v Trškem dvorcu, Knjižnici Sevnica in na sevniškem gradu.

Občina Sevnica

sevnica
zdravstveni dom sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja