Skip to main content
Torek, 16. april 2024
21.10.2022
19:49
Most na Borštu, Foto: Občina Brežice
Foto: Občina Brežice
Poročali smo že, da je do 29. oktobra v občini Brežice zaradi geoloških in geomehanskih raziskav zaprt most na Borštu čez reko Krko, med Cerkljami ob Krki in Krško vasjo. Kako kaže obnovi?

Na Borštu bo nov most čez Krko

BREŽICE Za novogradnjo mostu na Borštu v občini Brežice so v proračunu za naslednje leto zagotovili 600.000 evrov, v teh dneh pa so tam stekle geološke in geomehanske raziskave tal v reki Krki. Iz petih vrtin iz reke Krke bodo pridobili podatke za izdelavo projektne dokumentacije, ko bodo ugotovili najustreznejši način za obnovo oz. gradnjo novega mostu.

Načrtujejo gradnjo novega mostu kot v Cerkljah ob Krki

Kot pravijo na Občini Brežice, "bodo lahko na podlagi analize načrtovalci določili ustrezno globino pilotov, na katerih bo most stal. V načrtu je gradnja novega lesenega mostu po vzoru v letu 2021 narejenega cerkljanskega mostu, ki bo tudi ojačan z železnimi nosilci. Izvajalec IRGO Consulting d.o.o. je pričel z izvajanjem geološko geomehanskih raziskav za ugotavljanje lastnosti in sestave nosilnih tal na območju lesenega mostu Boršt."

Po raziskavah pa naročilo za dokumentacijo in gradnjo

V Brežicah bodo po končanih raziskavah objavili javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije in za gradnjo novega mostu čez Krko.

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja