Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
10.09.2023
09:01
Skupaj na Lisco 2023
Foto: Občina Sevnica
V petek so v Sevnici in na Lisci pripravili preventivno akcijo »Skupaj na Lisco 2023«, v kateri so sodelovali številni člani reševalnih ekip z območja občine Sevnica.

Preventivna akcija »Skupaj na Lisco 2023«

Z namenom utrjevanja znanja in veščin, ki so potrebne za skupno, usklajeno in učinkovito delovanje reševalnih služb, s sodelovanjem Policijske postaje Sevnica, Policijske postaje Laško, Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica, gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Območnega združenja Rdečega križa Sevnica, enote reševalnih psov Slovenije OE Dolenjska, Lovske družine Loka in Lovske družine Zabukovje, Planinskega društva Lisca Sevnica, ter s finančno in organizacijsko podporo Občine Sevnica danes poteka skupna preventivna akcija Skupaj na Lisco.

Reševalne ekipe so se zjutraj zbrale pred Športnim domom Sevnica, kjer so jih nagovorili namestnik načelnika Policijske postaje Sevnica Branko Arih, ki je tudi pobudnik akcije, namestnik poveljnika Štaba Civilne zaščite Občine Sevnica Borut Simončič, župan Srečko Ocvirk in vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

Po uvodnih pozdravih so se predstavniki reševalnih služb razporedili v skupine in se v spremstvu vodnikov Planinskega društva Lisca Sevnica odpravili na Lisco.

Ob 13. uri so se na igrišču pred Tončkovim domom udeležili skupne predstavitve reševalne opreme, v sklopu katere bodo predstavniki vsake izmed reševalnih služb predstavili svojo opremo in način reševanja. Sledila po potrditev potrdil za opravljen tečaj bolničarja, nato pa še predstavitev turističnih doživetij, ki jih ponuja Lisca.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam