Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
21.02.2023
13:49
Prevzem oblasti v Brežicah
Foto: ePosavje.com
Minuli petek je brežiški župan Ivan Molan predal ključe fašjenkovi županji Vesni, ki bo na čelu občine vse do sobote, do pustnega karnevala v Dobovi, ko bo oblast ponovno vrnila Molanu.

Plesni sprejem za novo županjo

BREŽICE Kot vsak petek pred pustom so predstavniki dobovskega Fašjenka letos znova prevzeli oblast v brežiški občini in tako naznanili začetek pustnega časa. Županji Vesni so pripravili plesni sprejem. V Brežicah je bilo vse v znamenju novega projekta – občinskega diska. Da je ravno to najustreznejši projekt, je občinskim uslužbencem svetoval ali raje zatrdil vedeževalec Glaž. In kot kaže, se z njim strinja tudi županja.

Molana zamenjali že osemnajstič

Vesna se v vlogi županje kar dobro znajde, sicer pa je na tem položaju že drugo leto zapored. Menjava oblasti v času Fašjenka ima že 23-letno tradicijo, Ivana Molana pa so zamenjali že osemnajstič. Ključ mu bodo tudi tokrat vrnili na sobotnem karnevalu v Dobovi, ki predstavlja vrhunec Fašjenkovih dogodkov. Organizatorji upajo na dobro udeležbo.

Na karnevalu bo sodelovalo več kot 30 pustnih skupin

Ivan Kovačič iz društva Fašjenk Dobova pravi, da bo letos na karnevalu sodelovalo več kot 30 pustnih skupin. "Upajmo, da nas bo vreme poslužilo. Karneval po lepem vremenu je veliko lepši," dodaja. Prevzem oblasti pa so poleg avtohtonih dobovskih pustnih mask – prutarjev in koscev, tudi tokrat popestrili koranti iz Hajdine.

fašjenk
dobova
brežice
video

Pridružite se nam