Skip to main content
Petek, 1. december 2023
15.02.2023
17:00
Prforcenhaus in koranti obiskali Krčane
Foto: Anton Hruševar
V soboto, 11. februarja, je člani Etnološkega društva Prforcenhaus iz Kostanjevice na Krki skupaj s pobratenimi Koranti iz Markovcev v nadstropju tržnice Videm predstavili svoje delovanje.

Kostanjeviški Prforcenhaus in Koranti iz Markovcev obiskali Krčane

KRŠKO Na dogodku so predstavili vsakoletne volitve novega predsednika Prfocenhausa in potek izdelovanja svojih kovancev. Po krajšem nagovoru in vabilu na praznovanje v Kostanjevico na Krki, pa so s plesom pričeli odganjati zimo še Koranti. Na tržnici so predstavili tako kmečka in razna druga rokodelska dela, z dobrotami so postregli lokalni pridelovalci, ponudili so jih tudi nastopajočim in ostalim prisotnim na tržnici. Po predstavitvi na tržnici so se skupaj napotili v Qlandijo Krško, kjer so z glasbo privabili starejše in mlajše obiskovalce, seveda pa so jih tudi tam postregli s prigrizkom in pijačo.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Obiskali tudi Dom starejših občanov

Po krajšem premoru so se odzvali tudi na povabilo Doma starejših občanov Krško in tudi tam tako kot pretekla leta predstavili svoje like in njihov namen. Po pogostitvi so se ustavili še v Gostišču Kunst na kratki degustaciji. Društvo se vsem zahvaljuje za pogostitev, hkrati pa vse vabi na kostanjeviško pustno rajanje. Šelmarija se bo pričela 17. februarja ob 18. uri z otvoritvijo Ambasade v Šentjerneju.

Anton Hruševar

šelmarija
kostanjevica na krki
krško
fotogalerija

Pridružite se nam