Skip to main content
V Posavju 7.2° C Sreda, 24. 2024
07.03.2022
17:52
Dograditev Splošne bolnišnice Brežice
Grafika: ePosavje.com
Na območju Černelčeve ceste v Brežicah v naslednjih letih načrtujejo večje gradbene posege. V Splošni bolnišnici Brežice bodo namreč dobili skoraj 4200 kvadratnih metrov novih površin.

Večji posegi na območju Splošne bolnišnice Brežice

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice so prejšnji teden objavili javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije DGD - PZI za gradnjo novega objekta, preureditev stare bolnišnice ter za dograditev rdeče in sive cone v Urgentnem centru, v okviru operacijskega bloka pa bodo izgradili tudi prebujevalnico.

Kaj vse načrtujejo?

Največja sprememba, tako je razvidno iz razpisne dokumentacije, bo na območju trenutne stavbe F, v kateri so danes fizioterapija, ortopedska ambulanta, ambulanta za sladkorno bolezen, okulistična ambulanta, ambulanta za bolezni dojk in mamografijo, med drugim pa je v tej stavbi danes tudi otorinolaringološka ambulanta. Na tem območju načrtujejo novo stavbo s kletjo, pritličjem in dvema nadstropjema, stavba bo v obliki črke L, najdaljših dimenzij 43,3 metra in širine 37,9 metra (če boste prišli pred njo s parkirišč na severni strani Černelčeve ceste). Stavba bo imela povezovalni hodnik s stavbo B, v kateri so ginekološko porodni oddelek, interni oddelek ter otroški oddelek. Ob stavbi E načrtujejo skoraj 170 m2 prizidka, ob vstopu v Urgentni center pa želijo na 210 kvadratnih metrov urediti rdečo in sivo cono.

Štiri faze

Projekt bodo razdelili v štiri faze, saj želijo ločena uporabna dovoljenja prvo pridobiti za 1. fazo in izgradnjo objekta F, v 2. fazi želijo bodo preuredili obstoječe prostore objekta A Splošne bolnišnice Brežice, tretja faza bo dograditev rdeče in sive cone v Urgentnem centru, v zadnji fazi pa izradnja prebujevalnice v okviru operacijskega bloka.

Ponudbe pričakujejo do 31. marca

V Splošni bolnišnici Brežice ponudbe za pripravo projektne dokumentacije za omenjene posege pričakujejo do 31. marca, rok za izdelavo celotne projektne dokumentacije pa je v pogodbi določen kot 30. avgust 2022.

(eP)

brežice
splošna bolnišnica brežice
zdravje

Pridružite se nam