Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
15.10.2021
14:28
Trg v Brestanici, gasilski dom
Foto: ePosavje.com
V Brestanici že več let želijo, da bi na vozišču pri gasilskem domu v Brestanici na Cesti prvih borcev uredili prehod za pešce.

Kdaj do prehoda za pešce pri gasilskem domu v Brestanici?

KRŠKO "Ko se je zgradila večnamenska pot skozi tunel, je prišlo do povečanja gibanja pešcev in kolesarjev, ki pridejo iz večnamenske poti in nato gredo po pločniku desno ali levo, domačini pa tudi v Trg, kjer živijo," je na septembrski seji krškega občinskega izpostavil svetnik in hkrati tudi predsednik Krajevne skupnosti Brestanica Vlado Bezjak.

"Krajani v Trgu ne morejo prečkati vozišča"

Kot pravi, "krajani, ki živijo v Trgu prav tako ne morejo prečkati vozišča, saj je to sedaj nevarno. Ampak kljub vsemu pešci in kolesarji to počnejo vseskozi."

Pločnik, gasilski dom v Brestanici

Poleg prehoda za pešce tudi razširitev pločnika

Z Občine Krško so Bezjaku odgovorili, da so pobudo za ureditev prehoda za pešce pri gasilskem domu že pred leti posredovali na upravljalca ceste, Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo.

Umirjanje prometa

Za ureditev tega dela Brestanice, skozi katerega poteka glavna cesta naprej proti Senovem in Podsredi, so projektno dokumentacijo že izdelali, v njej pa so poleg prehoda za pešce predvideli tudi širitev pločnika in umirjanje prometa.

Sredstva so predvidena v načrtu razvojnih programov za 2022

Občina je v tem primeru sofinancer projekta, za kar je bil pripravljen dogovor o sofinanciranju, ki ga je Občina že podpisala," pravijo na Občini Krško. Sofinancerska sredstva so predvideli v novem načrtu razvojnih programov, v osnutku proračuna za leto 2022. Svetniki bodo proračuna za leti 2022 in 2023 obravnavali na oktobrski seji, prihodnji četrtek v Krškem.

(bš, eP)

krško

Pridružite se nam