Skip to main content
V Posavju 8.7° C Četrtek, 30. marec 2023
19.08.2021
13:16
Brežice, Černelčeva cesta
Foto: ePosavje.com
V Brežicah bodo uredili del Černelčeve ceste in Pleteršnikove ulice, od Zdravstvenega doma Brežice proti krožišču v Črncu. V teku je postopek javnega naročanja, rok za oddajo ponudb je 31. avgust.

Krožišče na križišču Černelčeve ceste ter Pleteršnikove in Maistrove ulice

BREŽICE Občina Brežice bo kmalu pričela z rekonstrukcijo Černelčeve ceste in Pleteršnikove ulice, in sicer v območju od križišča pri Zdravstvenem domu do križišča z Ulico kozjanskih borcev, v dolžini približno 370 metrov.

Projekt vsebuje rekonstrukcijo vozišča z ureditvijo odvodnjavanja, ureditev novega krožišča na križišču Černelčeve ceste, Pleteršnikove ulice in Maistrove ulice z ustreznim priključevanjem Zidarske poti, navajajo v projektni dokumentaciji. Ureditev zajema še širitev vozišča dela Pleteršnikove ulice s pasom za leve zavijalce ter v celotnem območju ureditev površin za pešce in kolesarje.

Poleg tega bodo uredili cestno razsvetljavo, meteorno kanalizacijo, ki vodi padavinske vode s cestišča, ob tem pa bodo zaščitili in prestavili obstoječe komunalne vode.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Dela pod prometom, možne bodo polovične zapore

Dela se bodo izvajala pod prometom, možne bodo delne polovične zapore ceste. Rok za oddajo ponudbe je 31. avgust 2021. Z deli, ki bodo predvidoma trajala do konca junija 2022, naj bi začeli v letošnjem letu.

(vs, bš, eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja