Skip to main content
Petek, 1. december 2023
19.01.2023
12:52
Kostanjevica na Krki, Gorjupova cesta
Grafika: PISO
Kostanjevičani se pripravljajo na obnovo Gorjupove ceste, nedavno so objavili javno naročilo za nadaljevanje komunalnega opremljanja mestnih ulic.

Ureditev Gorjupove ulice v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI S komunalno ureditvijo Gorjupove ulice v Kostanjevica na Krki bodo sredi mesta uredili cesto, pod njo pa vodovod, meteorno in fekalno kanalizacijo, elektriko, javno razsvetljavo in širokopasovno komunikacijsko omrežje (ŠOEK). Ponudbe za omenjeno javno naročilo zbirajo do 3. februarja, po načrtih naj bi z deli začeli konec februarja in jih končali do sredine meseca junija.

V lanskem letu več aktivnosti na komunalnem področju

V kostanjeviški občini so v lanskem letu obnovili vodovod v Orehovcu, pa na Grajski cesti, na Oštrcu in v Sajevcah ob kolesarski stezi, so pa sofinancirali vgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav na območjih izven aglomeracij. Na območju zbirnega centra kosovnih odpadkov pri čistilni napravi na vstopu v Kostanjevico na Krki so postavili klimatiziran bivalni kontejner in vzpostavili fizično varovanje objekta. Kot pravijo, se je zbirni center pri domačinih dobro prijel v zadovoljstvo občine in občanov.

kostanjevica na krki
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja