Skip to main content
Petek, 12. april 2024
17.02.2023
12:24
Gasilci Veliki Kamen
Foto: MORS
Po nesreči, ko so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen ob vračanju z intervencije doživeli prometno nesrečo in ostali brez svoje cisterne, so jim na pomoč priskočili Zagorjani.

Zagorjani priskočili na pomoč gasilcem z Velikega Kamna

VELIKI KAMEN Gasilska zveza Zagorje ob Savi je na pobudo ministra za obrambo Marjana Šarca in državnega sekretarja Rudija Medveda posodila nadomestno cisterno gasilcem z Velikega Kamna, potem ko so sredi januarja ob vračanju z intervencije doživeli prometno nesrečo in ostali brez svoje avtocisterne za gašenje požarov. Na pomoč so zdaj z nadomestno cisterno priskočili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zagorje mesto in gasilcem z Velikega Kamna odstopili svojo gasilsko cisterno GVC 24/50.

Šarec: "Pomagali bomo vsi"

Minister za obrambo Marjan Šarec je na priložnostnem dogodku ob predaji nadomestnega gasilskega vozila dejal, "da so v Zagorju solidarni ljudje, ki so radi in hitro prisluhnili klicu na pomoč. Pomembno je, da ob nesreči ni bilo izgubljeno nobeno življenje. Operativnost društva je zagotovljena, ne dvomim pa, da boste čimprej prišli do novega vozila. Pomagali bomo vsi."

"Za vsako donacijo bomo neizmerno hvaležni"

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen zbirajo donacije za nakup novega gasilskega vozila. "Za vsako izmed njih bomo neizmerno hvaležni," pravijo gasilci.

Račun za donacije:

IBAN: SI56 6100 0000 5007 196
SWIFT/BIC: HDELSI22

Namen: donacija za gasilsko cisterno
Referenca: 00 22012023

Prejemnik:

PGD Veliki Kamen
Veliki Kamen 13a
8282 Koprivnica

gasilci
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja