Skip to main content
V Posavju 2° C Torek, 28. marec 2023
05.09.2022
12:27
Športofešta
Foto: arhiv ePosavje
Mestna občina Krško bo v sodelovanju s Športno zvezo Krško ta teden gostila predstavnike italijanske občine Gaglianico, portugalske občine Viana do Allentejo in bolgarske občine Svilengrad.

Projekt S športom krepimo zdravje

KRŠKO Italijanska občina Gaglianico, portugalska občina Viana do Allentejo in bolgarska občina Svilengrad so partnerji skupnega projekta »Skills for Health and Sports« ali »S športom krepimo zdravje«, s katerim želijo vse občine razviti in izvajati inovativne oblike krepitve zdravja občank in občanov skozi šport in rekreacijo.

Redne rekreativne in športne dejavnosti so vsekakor eden izmed pomembnih dejavnikov. Pri tem pa je ključna podpora lokalnih skupnosti in športnih organizacij, tako v smislu zagotavljanja športne infrastrukture kot programov, s katerimi spodbujajo občanke in občane različnih generacij, da se vključujejo v redne športne ali rekreativne dejavnosti.

Župan italijanske občine se bo pripeljal s kolesom

V duhu skupnega projekta se je župan italijanske občine Paolo Maggia z ekipo na 750-kilometrsko pot proti Sloveniji odpravil 3. septembra s kolesom, član ekipe Mauro Casotto pa že 31. avgusta. Hkrati pa ima kolesarska pot tudi dobrodelni namen, saj na ta način v občini Gaglianico zbirajo sredstva za sklad Edo Tempia in projekt MetaPsa, ki združuje preventivo in raziskave za zgodnje odkrivanje raka prostate.

V sredo Športofešta

Tako predstavniki italijanske občine kot obeh ostalih občin bodo v Krško prispeli v torek, 6. septembra. Sicer pa si bodo gostje v Krškem ogledali različne objekte športne infrastrukture v Krškem, si na OŠ Jurija Dalmatina Krško v sredo, 7. septembra, ogledali že tradicionalni dogodek ob Evropskem tednu športa Športofešto, ki jo organizira Športna zveza Krško, ter spregovorili o inovativnih oblikah krepitve zdravja občank in občanov v posameznih občinah oziroma državah ter izmenjali dobre prakse.

(Mestna občina Krško, eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi