Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
23.10.2022
08:06
Projektni teden Razkošje v travi
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V petek so na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece uspešno pripeljali do konca letošnji projektni teden z naslovom Razkošje v travi, v katerem so združili tri projekte, ki jih izvajajo na šoli.

Projektni teden Razkošje v travi

PIŠECE Na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece izvajajo Unesco projekt Premikamo meje – vodja Tanja Plevnik, Erasmus projekt Kompetentni za poučevanje v naravi - vodja Matjaž Vrešak in projekt Kozjanskega parka Suha travišča – vodja Urška Tomše). Ves teden so bili z nami tudi učenci iz OŠ Tenja, OŠ Mate Balote Buje in OŠ Pančevo.

Na sredine delavnice pa smo povabili tudi učence sosednjih šol našega Unesco središča. In kaj smo počeli cel teden? Imeli smo se super, skupaj smo ustvarjali na različnih delavnicah (peli, pekli, kuhali, snemali, risali, izdelovali spominke, izvedli grafično delavnico, kamišibaj predstavo … in še in še), si ogledali znamenitosti Pišec, odpotovali v Podsredo in na Veternik, izvedli igre na travi, ki sta jih pripravili učiteljici Romana Žnideršič in Brigita Vahen in na katerih smo se družili in tekmovali skupaj s starši, starimi starši, krajani.

Glavni koordinatorici projektnega tedna sta bili Katja Kobe in Romana Žnideršič, sicer pa so za dobro počutje in organizacijo skrbeli kar vsi delavci šole. Sicer pa smo se veliko družili, smejali, urili naše jezikovne sposobnosti, v petek, zadnji dan druženja, pa skupaj posadili novo drevo – brezo, na katero smo v obliki kapljice vode zapisali lepe misli ob zaključku tedna. Po kosilu smo si stisnili v roko, se objeli, si izmenjali naslove, si pomahali v slovo … v upanju, da se še kdaj vidimo.

Gospa ravnateljica Nuška Ogorevc je bila ob zaključku tedna zelo zadovoljna, kajti vse smo izvedli v dobrem razpoloženju, ob lepem vremenu, v pravem duhu prijateljstva. Ves teden pa smo bili aktivni tudi šolski novinarji, saj smo dnevno beležili in fotografirali vse dogajanje, ga objavljali na spletni strani šole in posebnem padletu. Tudi nam je uspelo dobro delo.

Novinarji: Tian, Nej, Jan, Ožbej, Bojan, Lana, Izabela, Kaja, Barbara, Pika, Ina, Gloria, Urban, Julija Ana, Lukas, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

šole v posavju
pišece
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja