Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
05.05.2023
16:55

Ko ste izbrali promocijski material, morate za uspešno promocijo sprejeti še eno pomembno odločitev. Razmisliti morate o tem, kako boste svoje promocijske izdelke učinkovito distribuirali med svoje potencialne stranke in poslovne partnerje. 

Ustrezno izbran promocijski material bo nedvomno ostal v spominu vaših strank. Še bolj pa ga bodo veseli, če bo le ta tudi praktičen, ustvarjalen, inovativen in zabaven. Vendar pa to še zdaleč ni dovolj za uspešno promocijo podjetja. 

Preverite, kaj vse je potrebno za uspešno promocijo podjetja.

Promocijski material – najboljši način za uspešno promocijo

Promocijski material z logotipom in informacijami o podjetju velja za najučinkovitejši in najcenejši način promocije podjetja. Brez dvoma pripomore k povečanju prodaje vašega podjetja in s tem posledično tudi uspešno poslovanje.

Res pa je, da morate promocijski material izbrati premišljeno, predvsem pa se prepričajte, da je skladen z vašo blagovno znamko in da odraža vaše vrednote ter podobo vašega podjetja

Pri izbiri in oblikovanju izdelkov bodite ustvarjalni in pozorni na trenutne trende, saj bodo vaše stranke le na takšen način promocijski material tudi dejansko uporabljale in cenile.

Dejstvo je, da tudi vrhunsko oblikovani dežniki s potiskom logotipa ne bodo imeli želenega učinka, če ne bodo prišli do vaših strank in bodo namesto tega obležali v kotu vašega skladišča.

Zato, sočasno z oblikovanjem promocijskega materiala, razmislite tudi o tem, kako ga boste distribuirali med svoje potencialne stranke. Bolj kot bo ta način inovativen, večja bo verjetnost, da si vas bodo zapomnili.

Najbolj kreativni načini distribucije promocijskega materiala 

Učinkovitost promocijskega materiala je odvisna tudi od tega, kdaj, kje in kako ga boste razdelili oziroma posredovali do potencialnih strank. 

V nadaljevanju je nekaj ustvarjalnih idej, kako na najboljši način prenesti svoje sporočilo:

Gostite tekmovanje

Tekmovanja pritegnejo veliko ljudi in so odlična priložnost za pridobivanje novih strank. Zmagovalcem ponudite promocijski material večjih vrednosti, medtem ko vsem ostalim tekmovalcem lahko podarite simbolične nagrade, kot so na primer USB ključki, majice, svinčniki in še mnogo drugega. 

Ne pozabite pa tudi na gledalce, katerim lahko podarite različne navijaške rekvizite.

Uporabljajte program nagrajevanja

Mnoga podjetja ponujajo različne sheme zvestobe in različne načine nagrajevanja, kar spodbuja stranke k novemu nakupu. Seveda je ta način distribucije reklamnega materiala odvisen tudi od narave posla. 

Če vodite restavracijo ali kavarno, za vsak 10. nakup ponudite brezplačen obrok ali pa podelite nagrado v obliki promocijskega materiala večje vrednosti. 

Če imate spletno trgovino, lahko ob dostavi priložite promocijski izdelek, ki bo vaše kupce spodbudil k novemu nakupu. Možnosti je ogromno, le uporabiti jih je potrebno.

Interakcija na družbenih omrežjih

Distribucija promocijskega materiala preko družbenih omrežij ima številne prednosti in je priljubljena med podjetji v vseh panogah. Kadar vaši sledilci všečkajo in delijo vaše objave, jih širijo med nove uporabnike in nove potencialne stranke. 

Vsakršno interakcijo in sodelovanje vaših sledilcev lahko nagradite s promocijskim materialom, kot so na primer skodelice, kape, pohodne palice ali flaške, izberete pa lahko tudi katerikoli drug promocijski izdelek, ki se vam zdi v danem trenutku najbolj primeren.

Udeležite se različnih sejmov

Razdeljevanje promocijskega materiala na sejmih je eden najpogostejših načinov deljenja promocijskega materiala. 

V tem primeru se najpogosteje delijo vrečke, svinčniki, vžigalniki in drugi manjši promocijski izdelki. 

Gre za učinkovit način promocije, saj so običajno na sejmih ljudje, ki jih vaše področje zanima in se trenutno zanj tudi zanimajo.

Udeležite se različnih množičnih prireditev

Tudi množične prireditve so eden najbolj klasičnih oblik deljenja promocijskega materiala, saj se na njih običajno zadržuje veliko ljudi. Kaj boste podarili obiskovalcem, je odvisno tudi od narave prireditve. 

Če gre na primer za športno prireditev, lahko delite na primer razne odsevne trakove, kresničke, znojnike za roko in še mnogo drugega. 

Promocijski material delite svojim poslovnim partnerjem

Promocijski material je namenjen tudi vašim poslovnim partnerjem. Promocijske izdelke lahko izročite osebno ob podpisu pomembne pogodbe, ob praznovanjih, ob posebnih priložnostih ali pa za novo leto. 

V tem primeru je pomembna tudi izbira promocijskega izdelka, ki ne sme biti preveč oseben. Ničesar ne boste zgrešili, če boste za svojega poslovnega partnerja izbrali rokovnik, prenosne baterije, krpico za čiščenje očal, razne vrečke, obeske ali skodelice.

Bolj kot boste pri distribuciji promocijskega materiala razmišljali izven okvirov, večja je verjetnost, da boste našli najbolj domiseln način za promocijo vašega podjetja. S tem pa boste poskrbeli, da si vas bodo ljudje zapomnili in še dolgo govorili o vas.

oglasna novica

Pridružite se nam