Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
01.09.2023
11:16
Prvi šolski dan, Brestanica
Foto: ePosavje.com
Bili smo na prvem šolskem dnevu na OŠ Adama Bohoriča v Brestanici. "Prvi šolski dan je dolgotrajen. Otrok je v pričakovanju, pričakuje ogromno," nam je pred vstopom v šolo povedala ena od mamic.

Prvi šolski dan na OŠ Adama Bohoriča v Brestanici

201 učenec, 27 prvošolcev

"Vstopili smo v novo šolsko leto. V šoli imamo vpisanih 201 učenca, prvošolčkov pa danes vstopi 27. Na to šolsko leto smo se skupaj s sodelavci temeljito in lepo pripravili, zato verjamem, da bomo tudi skozi šolsko leto uspešno peljali vse te naše izzive, ki smo si jih zadali. Imamo sicer malo prostorsko stisko, vendar smo tudi to lahko rečem, zelo uspešno rešili. Tako da se veselimo današnjega prihoda učencev današnjih prvošolčkov in želimo si samo, da uspešno peljemo to šolsko leto do zadnjega dne," nam je povedala ravnateljica OŠ Adama Bohoriča Brestanica Martina Ivačič.

"Prva stvar nam vedno ostane v spominu"

"Danes sem sam počutim kot prvošolec, glede na to, da sem prvo leto med prvošolci kot župan. Vesel sem, da sem dobil vabilo, da sem se lahko udeležil slovesnosti. Tako kot vsem nam, prva stvar vedno ostane v spominu. Vsem otrokom sem zaželel prijetno počutje v šolskih klopeh. Mestna občina Krško jih je presenetila s primernim darilom za obisk v prvi razred in verjamem, da bodo kot učenci nadaljevali zgodbo učenosti v naši mestni občini Krško," je dodal župan Janez Kerin.

brestanica
krško
šole v posavju
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja