Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
01.09.2023
15:47
Foto: ePosavje
Na prvi šolski dan v novem šolskem letu 2023/2023 smo obiskali Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča v Dobovi, učence je tam pozdravil tudi župan občine Brežice Ivan Molan.

Molan prvošolcem zaželel prijetno bivanje v šoli

Župan občine Brežice vsako leto obišče eno izmed osnovnih šol, kjer pozdravi in nagovori prvošolce. V petek, prvega septembra, je tako Ivan Molan v novem šolskem letu 2023/2024 obiskal Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Otrokom, ki so letos prvič sedli v šolske klopi, je zaželel "prijetno bivanje, dobro učenje in tudi dosti zabave". Ob tej priložnosti je pozval tudi vse voznike, da so v okolici šol in vrtcev previdni, "kajti vemo, da na cestah bo veliko prvošolčkov".

Brežiška občina je "branju prijazna občina"

Župan vsako leto, ob obisku učencev ob pričetku novega šolskega leta, učencem podari knjige, "kajti občina Brežice je branju prijazna občina in prav je, da prvošolčkom podarimo knjige, ki jih seveda od začetka skupaj prebirajo z njihovim učiteljicam, kasneje pa verjamem, da se bo naučil toliko brati, da jih bodo lahko sam prebrali," je še dodal župan.

Na osnovni šoli v Dobovi 24 prvošolcev

V občini Brežice je osem osnovnih šol in ena podružnična, skupno število šolarjev je 1950, od tega je 241 prvošolcev.  Na Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča Dobova imajo letov vpisanih 224 učencev, od tega 24 prvošolcev, na podružnični šoli v Kapelah pa je skupno 48 učencev, od tega 5 prvošolcev.

Ravnateljica Osnovne šole dr. Jožeta Toporišiča Dobova mag. Tamara Ogorevc je povedala, da se je obiska župana na njihovi šoli razveselila, saj je tako "malce začutil šolski utrip, hkrati nam pa s svojo prisotnostjo daje vedeti, da nas ceni, da zaupa v našo strokovnost," je povedala in dodala, da se ji zdi pomembno "da občina pomaga šoli kot instituciji, da lahko normalno funkcionira. Tako da si želimo bodoče tudi tako uspešnega in dobrega sodelovanja še naprej," je zaključila ravnateljica.

dobova
šole v posavju
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja