Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
01.09.2022
12:40
Prvi šolski dan v Velikem Podlogu
Foto: ePosavje.com
Poletne počitnice so se zaključile in s prvim septembrom so šole ponovno odprle svoja vrata. V krški občini sicer deluje osem osnovnih šol, na prvi šolski dan pa smo obiskali šolo v Velikem Podlogu.

Prvi šolski dan v novi šoli v Velikem Podlogu

KRŠKO V četrtek so na prvi šolski dan učenci prišli v povsem novo stavbo podružnične šole Veliki Podlog, ki sicer spada pod Osnovno šolo Leskovec pri Krškem. Tamkajšnji šolski prag je prestopilo 67 učencev. Učenci od drugega do četrtega razreda so se najprej zbrali v jedilnici in nato s svojimi razredničarkami odšli do svojih učilnic.

Veselijo se čimprejšnjega začetka pouka

Pred vstopom v novo stavbo smo najmlajši povprašali o željah pred novim šolskim letom. Patrik nam je tako odgovoril, da si želi čimprejšnjega začetka pouka. "In da se bomo čimprej družili in igrali," dodaja. Klemen se veseli novih prijateljev in učenja novih stvari. Aljoša upa, da bo spoznal več novih stvari, vsi naši sgovorniki pa so si bili enotni, druženja jim je manjkalo.

In kako so preživeli počitnice?

Na počitnice, ki so prehitro minile, ostajajo lepi spomini. Žan pravi, da je počitnice preživel na morju in pri babici, Aljoša je bil na bazenu, spet drugi so bili na morju in v gorah. 

Želijo si mirno in zdravo šolsko leto

Kot nam je povedala ravnateljica OŠ Leskovec pri Krškem Jožica Repše, od tega šolskega leta pričakujejo, da ga bodo preživeli mirno in zdravo, hkrati pa, da bodo šolsko leto preživeli v šoli in ne več doma ali kako drugače, kot je bilo to v zadnjih dveh koronskih šolskih letih. "Želimo si, da nam bo nov objekt nudil veliko več ugodja in veliko več možnosti za uspešno delo in dobro učenje v tem letu," dodaja.

Šolo bodo uradno odprli 22. septembra

Učence Osnovne šole Veliki Podlog je obiskal tudi župan in jim zaželel prijeten začetek novega šolskega leta. "Za tukajšnje učence bo to nekaj posebnega. Ne samo prvi šolski dan, ampak tudi prvi dan v povsem novi šoli. Šolo bomo uradno odprli 22. septembra, šola je že kar nekaj mesecev pripravljena za vstop prvošolcev in vseh ostalih otrok," dodaja Miran Stanko.

V osnovne šole v krški občini je vpisanih 2633 učencev, 308 je prvošolcev

V mestni občini Krško je v tem šolskem letu v osmih osnovnih šolah skupno vpisanih 2633 učencev, od tega je 308 prvošolcev.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

šole v posavju
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja