Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
28.02.2023
15:40
Pustna povorka v Dobovi, 25. februar 2023
Foto: Anton Hruševar
Tudi letošnje pustne povorke v Dobovi v sklopu Fašjenka se je kljub slabemu in deževnemu vremenu udeležilo veliko število pustnih skupin.

Sodelovalo je več kot 800 udeležencev

DOBOVA Na letošnjem 25. mednarodnem pustnem karnevalu je sodelovalo preko 800 udeležencev tako iz tujine kot iz sosednjih občin. Na prireditvenem prostoru je najprej Fašjenkova županja Vesna Horvatič vrnila ključ pravemu županu Ivanu Molanu, ta pa ji je vrnil Fašjenkovo zastavo. Kot je dejal Molan, je bil en teden Fašjenka dovolj. Po uradni predaji je sledila predstavitev pustnih skupin, na prireditvenem prostoru na igrišču pri kulturnem domu so skupine izvedle plesne in glasbene nastope.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

V povorki so sodelovali učenke in učenci OŠ Jožeta Toporišiča iz Dobove ter podružnične šole iz Kapel,krave Međimurje, Kapelski krampusi in Krampusi Iberlauf iz Ptuja, Cigani iz Dornave, Koranti iz Hajdine, Etnološko društvo Prforcenhaus iz Kostanjevice na Krki, Mariachi Locco iz Dobove, Lučka žlahta in drugi. Po končani predstavitvi se je druženje nadaljevalo v karnevalski dvorani, kjer se je ob glasbi ansambla Trio Fakini zabava nadaljevala pozno v noč.

Anton Hruševar

fašjenk
dobova
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja