Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
27.01.2020
06:04
Loto dobitek, Radeče
Grafika: ePosavje.com
Sredi novembra je nekdo v Brežicah vplačal dobitno sedmico, v začetku januarja se je sreča nasmehnila še nekomu v Radečah. Tamkajšnji župan pravi, da je 257.000 evrov že na računu. Kam z njim? Več:

"Denar je že na računu"

Kam z njim? Tole pravi radeški župan

RADEČE V začetku januarja se je v Radečah sreča nasmehnila domačinu, ki je pravilno vplačal kombinacijo številk na Lotu in zadel sedmico. Informacija o dobitku je hitro zaokrožila po Savi navzgor in navzdol, medtem pa je denar - dobrih 257.000 evrov - že priletel v občinsko blagajno.

Radeški župan: "Veseli smo, da je dobitnik Radečan"

Župan občine Radeče Tomaž Režun je ob tem povedal, "da je denar že na računu, dobitnik je Radečan in veseli smo, da je temu tako. Skupaj smo se že začeli pogovarjati - tudi z dobitnikom - in verjamem, da boste pravočasno obveščeni."

"Projekt bo verjetno zaživel naslednje leto"

In kam bodo denar vložili? Župan je bil malo skrivnosten, a je vseeno povedal nekaj več informacij. "Projekt bo verjetno zaživel naslednje leto. Če me boste vprašali, bo ta denar konec leta še vedno na računu," pravi Režun.

Evrska injekcija za dobrih 5% letnega proračuna

In če so dobitki v vrednosti 300 evrov ali več, so z zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo obdavčeni s 15-odstotnim davkom in sredstva prejme občina stalnega prebivališča dobitnika. Občini se je tako nasmehnil dobitek nekaj več kot 257.000 evrov, kar je dobrih 5% letnega proračuna občine. Proračun občine Radeče za leto 2020 so namreč na prihodkovni strani ovrednotili na 5.023.858 evrov.

Zapis dopolnjujemo.

(bš)

radeče
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja