Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
09.03.2022
18:15
Obnova ceste na pohanški ravnini
Grafika: PISO
Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo do začetka aprila zbirajo ponudbe za pripravo dokumentacije za rekonstrukcijo dobrega 2,5 kilometrov dolgega odseka "pohanške ravnine".

Prenova ceste od Spodnje Pohance do Šentlenarta

BREŽICE Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so objavili javno naročilo za izdelavo idejne zasnove projekta (IZP) in projekta za izvedbo (PZI) rekonstrukcije ceste R1-220/1334 Sp. Pohanca - Brežice od km 7.200 do km 9.785. Skoraj 2600 metrov dolg odsek regionalne ceste med Brežicami in Krškim namreč želijo preurediti, ob njem zgraditi površine za pešce in kolesarje, vzpostavili bodo avtobusna postajališča, ob vsem skupaj pa želijo izboljšati prometno varnost na cesti, ki v svoji zgodovini žal vzela že veliko življenj.

Obnova v treh fazah

Po projektni nalogi za rekonstrukcijo tega cestnega odseka so preureditev zastavili v tri faze. V prvi bodo uredili del od železniškega prehoda do naselja Gornji Lenart, sledila bo obnova dela od Gornjega Lenarta do križišča za Zgornji Obrež, najdaljša faza pa bo od tega križišča do začetka naselja Spodnja Pohanca. Površine za pešce in kolesarje bodo ločili od vozišča, tri metre široko stezo bodo v 1. fazi umestili na levi strani ceste (gledano proti Pohanci), v 2. in 3. fazi pa površine predvidevajo na desni strani ceste.

Avtobusna postajališča

Ob pripravi projektne dokumentacije so zapisali, da na tej relaciji dnevno v obe smeri vozi več kot 60 avtobusov, tako bodo v 1. in 2. fazi uredili tudi avtobusna postajališča, pa tudi skupaj tri brvi za varno prečkanje vodotokov. 

Ponudbe za pripravo dokumentacije zbirajo do 4. aprila

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo ponudbe za pripravo omenjene dokumentacije zbirajo do 4. aprila. Komisija je projektno nalogo za omenjeni projekt sicer potrdila sredi decembra lani, dva meseca po potrditvi naloge na Občini Brežice.

krško
ceste
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja