Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
29.11.2023
10:39
Foto: Anton Kreč
V nedeljo je v cerkvi svetega Jurija na Čatežu ob Savi potekala revija odraslih pevskih zasedb dekanije Leskovec pri Krškem v organizaciji KUD Anton Kreč Čatež ob Savi in župnije Čatež ob Savi.

Revija odraslih pevskih zasedb dekanije Leskovec pri Krškem

V nedeljo, 26. novembra 2023, je v cerkvi svetega Jurija na Čatežu ob Savi potekala revija odraslih pevskih zasedb dekanije Leskovec pri Krškem v organizaciji KUD Anton Kreč Čatež ob Savi in župnije Čatež ob Savi. Nastopilo je približno 150 pevk in pevcev iz sledečih zasedb: Me PZ župnije Sveti Križ – Podbočje (zborovodkinja Ivanka Černelič Jurečič), Me PZ župnije Kostanjevica na Krki (zborovodkinja Monika Abram), Me PZ župnije Cerklje ob Krki (zborovodja Martin Kerin), združena Me PZ župnij Raka in Krško (zborovodji Metka Lavrinšek in Blaž Klemenčič), Me PZ Dobrava iz župnije Škocjan (zborovodkinja Fani Martinčič), Me PZ župnije Leskovec pri Krškem (zborovodkinja Kristina Lovšin Salmič), Me PZ župnije Šentjernej (zborovodkinja Marjeta Hosta), Pevska skupina KORZINGERJI župnije Sv. Križ – Podbočje (vodja Andreja Barič Kerin) in Me PZ Anton Kreč župnije Čatež ob Savi (zborovodja Jure Juratovac).

Letošnja revija je bila posvečena skladatelju Lojzetu Bratužu, ki je v svojem komaj 35 letnem življenju pustil velik pečat v slovenski cerkveni glasbi. Med pevskimi nastopi je povezovalka programa Katarina Slakonja pripovedovala o njegovem življenju in delu.

Fotogalerija (Foto: arhiv KUD Anton Kreč Čatež ob Savi):

Na začetku sta zbrane pozdravila podžupanja občine Brežice Mojca Florjanič in dekan leskovške dekanije Anton Trpin, dogodek pa je s svojo prisotnostjo počastila tudi poslanka Državnega zbora Nataša Avšič Bogovič.

Pevske nastope je budno spremljala strokovna spremljevalka Barbara Lotrič, zborovodkinja in profesorica petja iz Novega mesta, ki je po reviji zborovodjem podala koristne nasvete za nadaljnje delo.
Ob koncu revije sta kot običajno zadoneli skupni pesmi vseh nastopajočih. Pred številne pevke in pevce se je kot dirigentka najprej postavila strokovna spremljevalka Barbara Lotrič, za zaključek pa je pred združeni zbor stopil dolgoletni čateški organist in zborovodja Ignac Slakonja, ki je leta 2019 prejel odličje svetega Jožefa škofije Novo mesto za 60 letno delo v cerkveni glasbi, v nedeljo pa je s tem dejanjem svoje delo simbolično predal nasledniku Juretu Juratovcu.

leskovec pri krškem
čatež ob savi

Pridružite se nam

Novice iz Posavja