Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
15.12.2022
18:16
Nov občinski svet
Foto: ePosavje.com
S predajo županske verige je na konstitutivni seji novega občinskega sveta Mestne občine Krško v četrtek Janez Kerin (zdaj tudi praktično) postal župan Mestne občine Krško.

Prva seja občinskega sveta Mestne občine Krško

KRŠKO S predajo županske verige med Miranom Stankom in Janezom Kerinom je Krško dobilo četrtega župana v samostojni Sloveniji. Župan Janez Kerin pričakuje dobro sodelovanje z novimi občinskimi svetniki. "Pričakujem razum od občinskih svetnikov, ki so bili izvoljeni. Pričakujem, da ne bodo razočarali svojih volilcev z danimi obljubami. To mi bo pomenilo, da bomo lahko naredili tisto, kar sem ustvaril s svojim programom dela. In verjamem, da bomo po tej poti uresničevanja tega programa tudi izpolnili želje in pričakovanja naših občank in občanov," je po seji povedal Kerin. Ob sprejemu županske funkcije mu je prenehala funkcija člana občinskega sveta, kjer ga bo nadomestil Dejan Sevšek.

Sodelovanje? Koalicija?

Ob razdrobljeni sestavi občinskega sveta je bilo v zadnjih dneh v Krškem veliko ugibanja o morebitnem koalicijskem povezovanju. Kerin odgovarja, da je sodelovanje odprto z vsemi. "Pogovarjali smo se o medsebojnem bolj konkretnem sodelovanju. Morda o imenih danes še ne bi. Danes je čas za slavje, za nazdravljanje. V končni fazi sem postal tudi uradno župan Mestne občine Krško, četrti v obstoju občine Krško, na kar sem ponosen."

"Dogovor o sodelovanju do prve seje v januarju"

Kerin je še dodal, da se bodo pogovori in dogovori nadaljevali tudi v petek. In kdaj bo znanega kaj več? "Do prve redne seje, ki bo v januarju, sem prepričan, da bomo sklenili dogovor o sodelovanju."

Olovec: "Pričakujem količino potrebnih sprememb"

"Pričakujem korektno delo, kakor je bilo rečeno. Pričakujem količino potrebnih sprememb, ki naj ji prinaša novoizvoljeni svet. Mislim, da je rezultat sporočila teh volitev tudi v tem, da volilci pričakujejo spremembe in upam, da bomo znali v občinskem svetu sestaviti jedro, ki bo te spremembe uspelo udejaniti in jih spraviti v življenje v zadovoljstvo ljudi. Temu jedru, ki ga bomo poskušali v naslednjih dneh sestaviti, se lahko pridruži kdorkoli in smo dovzetni za predloge, dobre ideje. Tako z ene ali druge strani," je po končani seij za ePosavje.com povedal svetnik na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) Jože Olovec.

Zorko: "Sestava je pestra, precej razbita"

Poleg Olovca drugi protikandidat novemu županu v 1. krogu letošnjih volitev Aleš Zorko (Gibanje Svoboda) je komentiral sestavo novega občinskega sveta. "Sestava je pestra, precej razbita. Ampak glede na to, da nas je več kot polovica novih, smo polni entuziazma prišli sem in pričakujem, da se bomo zmenili ter da bomo fajn delali," je povedal predstavnik stranke z največ občinskimi svetniki v novi sestavi občinskega sveta v Krškem. Na vprašanje, kaj čaka nov občinski svet pa, "da bolj konkretne naloge čakajo novega župana Janeza. Mi smo tukaj, da mu bomo pri dobrih stvareh pomagali in pri malo slabših stvareh opomnili, da je potrebno kaj drugače narediti."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

krško
mestna občina
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja