Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
28.10.2022
09:34
DUO Impoljca
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca bi lahko kmalu dobili novo bivalno enoto, je razvidno iz javno dostopnih podatkov.

S preureditvijo podstrešja nova bivalna enota

SEVNICA V vladni obravnavi je namreč predlog Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, po katerem bi v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–202 uvrstili nov projekt pod šifro 2611-22-0937 – Rekonstrukcija podstrešja v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca za vzpostavitev nove bivalne enote.

Preseliti želijo 19 stanovalcev

Z rekonstrukcijo neizkoriščenega podstrešja za vzpostavitev nove bivalne enote bodo preselili 19 stanovalcev, ki trenutno bivajo v podstandardnih sobah. S tem bodo zagotovili kakovostno in varno bivanje, hkrati pa bodo zagotovili ustrezne pogoje za zagotavljanje zasebnosti, izvajanje strokovnih konceptov dela ter kvalitetnih storitev, v skladu s potrebami in željami stanovalcev.

Uredili bodo 15 sob s kopalnicami

V okviru investicije bodo na podstrešju uredili 15 sob s kopalnicami, in sicer 11 enoposteljnih in 2 dvoposteljni sobi, poleg tega pa še vetrolov z vhodnimi avlami, sejna soba in čajna kuhinja, shramba za opremo, skupna kopalnica, ločene sanitarije, prostor za čistila, prostor za čisto in nečisto perilo, delovni prostor, kuhinja z jedilnico in prostori za zaposlene.

DUO Impoljca

Dobrih 1,4 milijona evrov vredna investicija

Z odpravo štiriposteljnih ter dograditvijo ustreznih kopalnic s tušem bodo izboljšali bivalni standard in zagotovili varno bivalno okolje za stanovalce ter varno delovno okolje za zaposlene tudi v primeru izbruha nalezljivih bolezni. Kot ocenjujejo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je investicija vredna 1,42 milijona evrov, izvajali bi jo v letošnjem letu, ministrstvo bo v primeru uvrstitve investicije v načrt razvojnih programov prispeval dobrih 758 tisoč evrov, preostanek pa dom.

duo impoljca
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja