Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
26.01.2024
07:11
Foto: Envato Elements
V Sindikatu kmetov Slovenije izrekajo ogorčenje nad dogodki, ki so bili posledica odvzema govedi na kmetiji Možgan.

Odziv Sindikata kmetov Slovenije

V Sindikatu kmetov Slovenije izrekajo ogorčenje nad dogodki, ki so bili posledica odvzema govedi na kmetiji Možgan. Eno izmed živali so morali usmrtiti, dve sta bolni z vročino. "Pred dvema mesecema je bilo govedo odvzeto na nezakonit način, največji očitek je bila stopnja umazanosti živali, ki je bila posledica proste paše ter obilnega deževja in namočenega terena. Govedo zaradi vremenskih okoliščin takrat ni bilo v idealnih pogojih, vendar pa govedo ni bilo prekrito z lastnimi fekalijami, kot je bilo ob vrnitvi prvega dela (13 glav goveda), so zapisali".

Kot kaže je bilo govedo ob vrnitvi v precej slabšem stanju kot ob odvzemu. V Sindikatu se sprašujemo kako je to mogoče? Odvzeto je bilo zaradi t.i. nevzdržnih razmer na katere se je takrat sklicevala inšpektorica, vrnjeno pa je bilo v precej slabšem stanju. Ob tem povemo, da to velja za prvi del vrnjenega goveda.

Bodo skrbniki krav odgovarjali?

V Sindikatu kmetov Slovnije dodajajo še "nehote se nam poraja vprašanje zakaj se je z govedom lahko ravnalo tako slabo pri nekomu, ki je ponudil »zatočišče« in jih »obvaroval« pred »slabim ravnanjem«. Vzbuja se velika skrb, da je bil namen povsem drugačen kot so ga prikazovali. Kakšna kazen čaka tistega, ki je za te živali skrbel? Pred zakonom naj bi bili vsi enaki, zato pričakujemo takojšen odgovor odgovornih - ali bo kdo odgovarjal za slabo ravnanje in kako bo malomarni »rešitelj« kaznovan?"

kmetijstvo
krava

Pridružite se nam

Novice iz Posavja