Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
19.01.2023
20:38
Radeče, tatovi po domovih
Foto: arhiv ePosavje
Med pomembnejšimi projekti v letošnjem letu v občini Radeče izpostavljajo sanacijo plazu Žlebnik, energetsko obnovo dveh domov v mestu in obnovo stadiona pri osnovni šoli.

Radeče v letu 2023

RADEČE Med večjimi projekti v občini Radeče izpostavljajo sanacijo plazu Žlebnik, ki že več let ogroža stanovanjske in gospodarske objekte. Projekt bodo ob sofinanciranju Ministrstva za okolje in prostor v treh fazah zaključili do konca leta 2024. V letošnjem letu načrtujejo drugo fazo energetske obnove Doma kulture in Zdravstvenega doma. V lanskem letu so na Domu kulture uredili izolacijo, delno zamenjali zunanje stavbno pohištvo ter izolirali podstrešje, energetska prenova letos čaka Zdravstveni dom Radeče.

Obnova atletskega stadiona

O obnovi atletskega stadiona v Radečah smo na naših straneh že obširneje poročali, po prihodu zime in hladnejših časov je zdaj nov rok za dokončanje obnove 1. junij 2023. Na območju novega naselja Dobrava so uredili meteorno kanalizacijo in uredili vodovodni sistem z izgradnjo novega vodohrana. Na območju med Hotemežem in Vrhovim so uredili prehod, ob ulici v Gaju os prenovili pločnik, v letošnjem letu z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo načrtujejo obnovo glavne ceste skozi Vrhovo, pri trgovskem centru Spar v Radečah bodo uredili prehod za pešce.

Sončne elektrarne na javne objekte

V letošnjem letu bodo nadaljevali s projektom postavljanja sončnih elektrarn na strehe javnih objektov, v projektu POJNT vzpostavljajo središče za krepitev podjetniških kompetenc mladih. V projektu so poleg Občine Radeče vključeni še KTRC Radeče, Mladinski center Krško, KŠTM Sevnica in ZPTM Brežice.

Kakšno bo leto 2023?

Kaj bo župan rekel drugega, kot da daje sam optimizem občanom. Če župan, ki je prvi med enakimi, ne bo optimističen, je po mojem mnenju škoda, da je na tej poziciji. Tudi, ko je hudo je treba biti optimističen, dati ali investicijsko, polno betona in asfalta, ali pa mehke projekte, ki so dobri za občane in v tem smislu mislim, da je edina prava beseda optimistično, gremo skupaj polni energije dalje.

O ureditvi starega mestnega jedra

Saj vemo, kako je. Vsi bežimo v nova stanovanja, lepe hiše, vse stare hiše so v propadajočem stanju, starejši ljudje na žalost umirajo, mlajši odhajajo in tukaj nas čaka kar trd oreh. Prepričan sem, da bomo en del sami zmogli, pri drugem delu pa pričakujem pomoč. Nenazadnje pripravljamo odlok, da bodo zapuščene hiše, ki so drugega reda, ki niso stanovanjske, malo dražje, da jih bodo občani raje prodali, kot imeli investicijo, ki ni vredna nič.

Kje so priložnosti v turizmu?

Leta 2021 smo zelo lepo uredili ribiško vasico ob reki Savi in sem ponosen, vesel, da smo že v lanskem letu, ko smo začeli s trženjem, imeli 1700 nočitev. Prepričan sem, da lahko iz ribiške vasice nastane ribiška vas. Obiskovalcem je seveda tudi treba kaj ponuditi in sem prepričan, da imamo kaj pokazati, pa nisem nevoščljiv sosedom in obiskovalce pošiljamo levo in desno od nas, ampak v letošnjem letu smo med 37 kandidati osvojili tretje mesto za naj tematsko pot, pa naj ne zveni samovšečno, ampak  ko si v družbi Rogle in Kranjske Gore, si lahko ponosen.

radeče
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice