Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
26.05.2023
07:09
Kdaj je potreben servis skirojev
Kdaj je potreben servis skirojev
Skiroji so postali priljubljeno prevozno sredstvo, ki ponuja praktično alternativo za mestno mobilnost.

S svojo enostavno uporabo, hitrostjo in okretnostjo so postali nepogrešljiv del vsakdanjega življenja mnogih ljudi. Kot pri vsakem mehanskem izdelku pa tudi skiroji zahtevajo redno vzdrževanje in servisiranje, da bi zagotovili optimalno delovanje, varnost in dolgo življenjsko dobo.

V kolikor opažate, da se s skirojem več ne peljete enako kot doslej ali pa želite le preveriti, če je ta v dobrem stanju, ga je priporočljivo peljati na servis. Vaša rešitev je lahko ponudnik Mobistekla.si, ki poskrbi za temeljit servis skirojev po dostopni ceni.

Kdaj je potreben servis skiroja in kako pogosto?

Tako kot vsaka druga prevozna sredstva, tudi skiro zahteva servisiranje, morebiti manjša popravila ali občasne preglede. Zahvaljujoč temu se podaljša njegova življenjska doba.

Električni skiro je za uporabo enostaven in predstavlja preprosto, a hkrati zelo cenovno dostopno in udobno prevozno sredstvo.

Četudi je vaš električni skiro morda trenutno v dobrem stanju, se priporoča servis vsaj enkrat letno.

Pogostost servisa je odvisna od številnih dejavnikov in sicer od pogostosti uporabe oziroma števila prevoženih kilometrov. Vpliv imajo tudi vremenske razmere,namen uporabe ter zahtevnost terena.

Strokovnjaki iz Mobistekla.si priporočajo klasičen servis skirojev enkrat na leto, obsežen servis pa enkrat na dve leti.

Servis, popravilo električnih skirojev

V kolikor skiro uporabljate veliko ali pa za potrebe potrebujete tehnično bolj izpopolnjen skiro, se seveda servis opravi pogosteje.  Redni servis skiroja lahko prihrani veliko denarja, saj se napake odkrije pravočasno in je velikokrat dovolj le manjši popravek.

Včasih skiroji zahtevajo manjša ali večja popravila, vsekakor pa je priporočljiv pregled pred sezono.

Servis skiroja pri Mobistekla.si

Mobistekla.si je pooblaščen servis skirojev in druge opreme. Na voljo so skoraj vsi rezervni deli, zaradi česar je popravilo opravljeno v relativno kratkem času.

Dodatna prednost je garancija na popravilo, kar pomeni, da na opravljene storitve in zamenjane dele nudijo garancijo, ki je navedena pod vsakim popravilom.

Ne glede na vrsto naprave je potek servisa enostaven. Po dogovoru s stranko se opravi morebitno popravilo ali servis. Po zaključku in, ko je naprava pripravljena za prevzem, pa prejmete obvestilo.

Zakaj Mobistekla.si ?

Če iščete preverjeno in strokovno podjetje za popravilo in servis skirojev, je Mobistekla.si zagotovo dobra izbira. Nudi učinkovito popravilo in preverjen servis, katerega priporočajo tudi drugi uporabniki.

Je kraj, kjer lahko uporabniki izkoristijo diagnostične in storitve popravila, katera izvajajo strokovnjaki, ki se že leta ukvarjajo s tovrstnimi nalogami.

Menjava zračnic na skiroju

 

V sklopu vzdrževalnih storitev se izvajajo dela tako na diagnostiki kot na popravilih. Če je okvaro mogoče popraviti, se jo popravi, sicer pa zamenja.  Kvalitetni nadomestni mehanski in elektronski deli ter dodatki za vrsto različnih naprav, za najboljšo uporabniško izkušnjo.

Servis skirojev med drugim vključuje:

 • privijanje vijačnih povezav, če je potreba po tem,
 • preverjanje delovanja mehanizmov in dodatkov,
 • preverjanje tlaka v pnevmatikah,
 • nastavitev zavor,
 • nadzor električnih povezav,
 • odprava tovarniških napak,
 • nastavitev zložljivega mehanizma,
 • nastavitev volanskega droga,
 • preverjanje polnilca,
 • preverjanje stanja ležajev in pnevmatik,
 • preverjanje vijačnih spojev,
 • mazanje gibljivih delov in pregled možnosti izboljšav.

V kolikor se pri pregledu ugotovi potreba po menjavi, se po predhodnem posvetu s stranko opravi zamenjavo, katera se doplača.

Kako lahko sami poskrbite za vzdrževanje in daljšo življenjsko dobo skiroja?

Za dolgo in nemoteno delovanje vašega skiroja, lahko veliko naredite tudi sami:

 • preverite stabilnost in po potrebi zategnite odtegnjene matice z ustreznim ključem,
 • preverite zračnost koles,
 • ne zanemarite zavor in preverite, če delujejo kot morajo,
 • preverite oprijemalni trak, ki mora biti dobro oprijemljiv,
 • preverite ročaje, saj morajo za čvrst oprijem biti stabilni in varni.

Vsekakor pa je celovit servis skirojev bolje prepustiti profesionalcem. Strokovnjaki v Mobistekla.si imajo dolgoletne izkušnje in se ponašajo z znanjem, katero bo zadostovalo tudi za najbolj zahtevne in izpopolnjene skiroje.

Za vašo varnost, udobje in dolgo življenjsko dobo vašega skiroja je pravilno vzdrževanje in servisiranje ključnega pomena. Zato se obrnite na Mobistekla.si, da boste lahko brez skrbi uživali v vožnji s popolnoma delujočim in varnim skirojem.

oglasna novica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja