Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
28.08.2023
09:07
Foto: ePosavje.com
V petek, 25. avgusta 2023, je na Inštitutu za energetiko Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru potekal zaključek že šestega Poletnega tabora energetike.

Zaključni dogodek Poletnega tabora energetike

Na zaključnem dogodku je navzoče najprej nagovoril dekan fakultete prof. dr. Sebastijan Seme. Udeležence tabora je nagovoril tudi predstavnik podjetja GEN energija Bruno Glaser. Po uvodnem nagovoru sta dekan fakultete in gospod Bruno udeležencem tabora podelila priznanja in praktične nagrade.

Dijaki spoznali osnove 3D tiskanja in modeliranja

Za zaključek so dijaki predstavili svoje delo, ki so ga razvijali tekom celotnega tedna, ter končni izdelek, ki so ga izdelali. Vedoželjni dijaki so ves teden, med 21. in 25. avgustom 2023, aktivno sodelovali v različnih delavnicah pod mentorstvom asistentov Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru. V okviru letošnjega Poletnega tabora energetike so dijaki spoznali osnove 3D modeliranja in 3D tiskanja, osnove delovanja električnega generatorja, usmerniških vezij ter osnove aero energetskih tehnologij. Na podlagi osvojenega znanja so zmodelirali sestavne mehanske dele električnega generatorja in vetrnih lopatic ter celoten sistem povezali v delujočo vetrno elektrarno, ki so jo v zadnji fazi izmerili še v vetrovniku.

Letošnji tabor je bil mednaroden

Namen tovrstnih taborov je mladim približati področje energetike ter ne nazadnje sam študij ter pritegniti zanimanje za študij energetike. Letos so bili na taboru tudi trije dijaki iz Srbije, natančneje iz tehnične srednje šole Kraljevo.

fakulteta za energetiko
energetika
krško

Pridružite se nam