Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
13.09.2023
13:12
Skupaj na Lisco 2023
Foto: ePosavje.com
Na Lisci so v petek pripravili dogodek Skupaj na Lisco 2023, ki so ga izkoristili kot priložnost za povezovanje služb iz sistema zaščite in reševanja. Tokratno akcijo so pripravili tretjič.

"Takšne akcije dajejo visok nivo zaupanja"

"Za nas je to izredno pomembna akcija, povezava vseh služb, predstavitev tehnike, predstavitev programov posameznih služb, osebno povezovanje, druženje in sodelovanje na takem projektu daje visok nivo zaupanja med službami in bistveno dvigne operativno raven," je o akciji povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Za čim bolj učinkovito ukrepanje in reševanje

Pomočnik načelnika Policijske postaje Sevnica Branko Arih je dodal, da so tokratno akcijo organizirali tretjič. "Namen tega druženja je že od začetka, da se vse službe v okviru zaščite in reševanja združimo in skupaj povzpnemo po vseh teh najbolj obleganih poteh na Lisco. In da spoznamo te poti, da v primeru, ko je potrebna neka intervencija na dogodek, znamo locirati dogodek in da vemo, kako je do njega najlažje dostopati. S ciljem čim bolj učinkovitega ukrepanja, reševanja ali pač odvisno od dogodka."

sevnica
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja