Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.12.2023
08:14
Foto: Občina Sevnica
V sredo, 29. novembra 2023, je v konferenčni dvorani Komunale Sevnica potekala slavnostna podelitev štipendij Občine Sevnica.

 Slavnostna podelitev 

V sredo, 29. novembra 2023, je v konferenčni dvorani Komunale Sevnica potekala slavnostna podelitev štipendij Občine Sevnica. Občinske štipendije se podeljujejo že vrsto let, z njimi pa želi Občina Sevnica pomagati mladim, ki se odločajo za deficitarne poklice, mladim prevzemnikom kmetij in nadarjenim študentom s področja kulture do želene izobrazbe.

V šolskem letu 2023/2024 je bilo podeljenih 41 štipendij za deficitarne poklice, 1 štipendija za bodočega prevzemnika kmetije in 2 štipendiji za nadarjena študenta, ki se v tujini izobražujeta na področju kulture, natančneje glasbe.

Uvodoma je prejemnike štipendij, njihove bližnje in ostale zbrane na dogodku pozdravil župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Poudaril je pomen vzpostavljanja odgovornosti mladih, vključevanja v družbeni prostor in povezovanja z lokalnimi podjetji. Domača podjetja nudijo številne karierne priložnosti, med njimi pa so tudi visoko tehnološka delovna mesta, ki omogočajo karierno udejstvovanje tudi na mednarodni ravni.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Sledila je predstavitev občinskih štipendij skozi pogovor s štirimi posamezniki, ki so štipendijo Občine Sevnica prejemali v preteklosti oziroma jo še prejemajo. Nadarjena glasbenika Sara Praznik in Jeromej Kostajnšek sta opisala, kako je študirati v tujini. Oba sta še študenta, hkrati pa postajata vse bolj aktivna in prepoznana v domačem okolju, Sara kot odlična solistka, Jeromej pa kot dirigent novoustanovljenega Big Band Sevnica. Oba si po končanem študiju želita zaposlitve v sevniški občini.  Franci Kozinc, ki je občinsko štipendijo prejemal pred tridesetimi leti, je na kratko opisal svoje sodelovanje z domačim podjetjem Tanin, ko je bil sam mlad prevzemnik kmetije in poudaril, da je priložnosti za sodelovanje in karierno rast v domačem okolju veliko. Kristjan Prah, ki je štipendijo za deficitarna poklica gastronom hotelir in gastronomski tehnik prejemal pred nekaj leti, nato pa se s pridobljeno izobrazbo uspešno zaposlil v lokalnem okolju, je poudaril, da se je odločil prav, saj je z izobraževanjem sledil svojim ciljem, danes pa dela na področju, ki ga izjemno veseli.

V sklepnem delu dogodka je župan prejemnikom štipendij predal pogodbe, s tem pa simbolno štipendije tudi podelil. Dogodek so s kulturnim programom zaokrožili Sara Praznik, Jeromej Kostajnšek in Aleš Štricelj. Občina Sevnica želi vsem prejemnikom štipendij uspešno nadaljevanje izobraževanja.

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja