Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
29.10.2023
06:51
V viteški dvorani brežiškega gradu je v petek, 27. oktobra, na predvečer občinskega praznika, potekala slavnostna seja Občine Brežice, na kateri so podelili priznanja ter razglasili častno občanko.

Molan: Občina stavi na sodelovanje in povezovanje

Župan občine Brežice Ivan Molan je v nagovoru izpostavil prizadevanja za sodelovanje in povezovanje v občini. Poudaril je, da se občina trudi ustvariti prijetno okolje za občane in privlačnost za obiskovalce. Omenil je tudi zadovoljstvo z letošnjimi investicijami, vključno z zaključenim ciklom treh večmilijonskih projektov. Župan je še poudaril, da bo občina nadaljevala z različnimi projekti za izboljšanje življenja občanov, pri čemer je izpostavil potrebo po rekonstrukciji osnovne šole v Artičah in drugih državnih zavezah.

Kamila Volčanšek: 18. častna občanka Brežic

Sledila je slovesna podelitev letošnjim občinskim nagrajencem. Župan je najprej podelil priznanje Občine Brežice Badminton klubu Pišece, v imenu katerega ga je prevzel predsednik Tadej Škof. Pišeški badmintonisti, ki so v lanskem letu praznovali 20 let delovanja, so ga prejeli za pomemben prispevek k razvoju športa in promociji občine. Nato so bili nagrajeni letošnji trije oktobrski nagrajenci, in sicer Jožica Sušin, predsednica Društva upokojencev Brežice, za dolgoletno prostovoljno delo na področju skrbi za starejše v občini; Janko Krulc, gostilničar z Mosteca, za uspešno delo na področju podjetništva in aktivno soustvarjanje življenja v kraju; ter Robert Fink, veteran vojne za Slovenijo, v priznanje in zahvalo za izjemne zasluge pri obrambi domovine. Na koncu je bila razglašena še častna občanka Občine Brežice Kamila Volčanšek, priznana slovenska slikarka in ilustratorka, v priznanje in zahvalo za sooblikovanje kulturne in umetniške krajine Brežic in Slovenije.

V imenu sosednjih občin, brežiški čestital Kerin

Župan Mestne občine Krško Janez Kerin je brežiški občini ob prazniku čestital v imenu ostalih posavskih občin in županov. "Vsaka veriga je toliko močna, kolikor je močan njen najšibkejši člen, pravi modrost. Podobno je tudi skupnost močna toliko, kolikor je močan najšibkejši člen te skupnosti. Bolj kot je skupnost povezana, bolj so močni posamezni členi, močnejša je skupnost, več je medsebojnega spoštovanja in razumevanja. Sam verjamem, da lahko le tako gradimo uspešno in razvojno naravnano lokalno skupnost," je poudaril Kerin ter se Brežičankam in Brežičanom v imenu posavskih županov zahvalil. Verjame, da bodo tudi v prihodnje uspešno sodelovali pri ustvarjanju povezanega Posavja, ker po njegovem samo to šteje.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com)

Nastopajoči v kulturnem programu

V kulturnem programu slavnostne seje se je z izvrstnimi nastopi predstavila Glasbena šola Brežice: Eva Julija Borovšak, ki je na začetku zapela himno, Špela Troha Ogorevc in Pierina Cavaliere Mršić skupaj na klavirju, Katarina Petrič na violini (klavirska spremljava Pierina Cavaliere Mršić, mentorica Svjetlana Mulc) ter Svjetlana Mulc (violina), Igor Požar (klarinet), Daniel Ivša (harmonika), Pierina Cavaliere Mršić (klavir) in Anamarija Šimičić (berda). Program slavnostne seje Občine Brežice je vodil voditeljski par Anja Urek in Arnej Ivkovič.

Po koncu uradnega dela so se udeleženci slavnostne seje ob druženju zadržali še na grajskem dvorišču, kjer so za pogostitev poskrbeli iz Gostilne Racman v Brezini

brežice
občinski svet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja