Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
30.10.2023
07:25
Pretekli konec tedna je bil praznično obarvan v Krmelju in v Loki pri Zidanem Mostu, kjer so obeležili krajevne praznike.

Priznanje fotografu Stanku Markoviču

V petek, 20. novembra 2023, so v Kulturnem domu Krmelj ob spremljavi kulturnega programa, ki so ga pripravili v Osnovni šoli Krmelj, podelili priznanje fotografu Stanku Markoviču.

Zbrane sta nagovorila predsednica Sveta Krajevne skupnosti Krmelj Klementina Žvar in župan Srečko Ocvirk. Predsednica sveta KS Krmelj se je v svojem nagovoru dotaknila novih pridobitev v kraju in načrtovanih posodobitev ter podrobno predstavila delovanje sveta krajevne skupnosti v tekočem letu. Župan pa je izpostavil vpliv globalnega dogajanja in nenazadnje državne politike na življenje in delo v skupnosti. Poudaril je pomen sodelovanja in usklajevanja za dosego skupnih razvojnih ciljev. Praznovanje so zaključili ob druženju v prenovljenih prostorih Kolonije 54.

Fotogalerija (Foto: Nevenka Flajs):

Praznik Krajevne skupnosti Loka

V Loki pri Zidanem Mostu so s celodnevnim dogajanjem na Ripšlovem sejmu ter osrednjo slovesnostjo s podelitvijo priznanja krajevne skupnosti svoj praznik obeležili v soboto, 21. novembra 2023. Predsednik Sveta Krajevne skupnosti Loka Aleksander File je se je v svojem nagovoru za podporo in sodelovanje zahvalil vsem, ki pripomorejo k razvoju lokalne skupnosti in novim pridobitvam. Župan
Srečko Ocvirk je poudaril pomen skupnega reševanja potreb v kraju ter izpostavil nekaj pridobitev, ki so bile v krajevni skupnosti urejene v zadnjem obdobju. Dotaknil se je tudi številnih načrtovanih investicij, ki so v pristojnosti državnih institucij, predvsem cestnih povezav in železniške infrastrukture. Priznanje Sveta Krajevne skupnosti Loka je za svoje dolgoletno delovanje prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Loka.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

sevnica

Pridružite se nam