Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
19.05.2023
18:53
Foto: Občina Krško
Med 18. in 21. majem 2023 bo Slovenija gostila letno skupščino in srečanje TEN (The European Network of Law Firms), prestižne organizacije, ki združuje odvetniške pisarne iz 25 evropskih držav.

Slovenija prvič gosti letno srečanje in skupščino TEN 

TEN, usmerjen v gospodarsko in civilno pravo, svojim strankam omogoča pravne storitve po vsej Evropi preko partnerskih odvetniških pisarn. Slovenska članica TEN-a je Odvetniška družba Grilc, Starc & Partnerji iz Krškega, ki bo letos tudi gostiteljica dogodka. To bo prvič, da je srečanje TEN organizirano v Sloveniji.

Letna skupščina TEN-a bo potekala 19. maja 2023 na slikovitem Gradu Rajhenburg. Skupščine se bo udeležilo 54 odvetnikov, partnerjev in lastnikov odvetniških pisarn iz 20 držav.

Udeleženci si bodo imeli priložnost ogledati Grad Rajhenburg in njegovo vinoteko, uživati v kosilu v Restavraciji A3 na gradu in obiskati prostore Odvetniške družbe Grilc, Starc & Partnerji v Job Centru Krško. Obiskovalci bodo lahko tudi raziskali vinarsko dediščino regije v kleti Kmečke zadruge Krško v Leskovcu pri Krškem. Zvečer bo na programu gala večerja v Gostilni na Gradu na Ljubljanskem gradu, ki bo zagotovila eleganten zaključek dneva.

V soboto bodo udeleženci skupščine obiskali dve pomembni slovenski znamenitosti - Postojnsko jamo in Goriška Brda. V Postojnski jami bodo lahko občudovali kraške pojave, v Goriških Brdih pa bodo imeli priložnost degustirati vina v Vinski hiši Ferdinand.

Pomemben korak za odvetniško skupnost države

Letno srečanje in skupščina TEN v Sloveniji predstavljata pomemben korak za odvetniško skupnost države in poudarjata njen vpliv v evropskem pravnem prostoru. S tem dogodkom Slovenija utrjuje svojo vlogo v mednarodni odvetniški skupnosti in odpira vrata za nadaljnje sodelovanje z evropskimi partnerji. 

krško

Pridružite se nam