Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
04.10.2023
11:27
JedrskaSI
5. oktobra, ob 18. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma: Okrogla miza 'Prihodnost jedrske energije v Sloveniji' in premiera filma Oliverja Stona "Jedrska zdaj".

Okrogla miza in slovenska premiera filma Oliverja Stona

V četrtek, 5. oktobra ob 18. uri bo v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala okrogla miza na temo 'Prihodnost jedrske energije v Sloveniji', ki ji bo sledila slovenska premiera dokumentarnega filma režiserja Oliverja Stona "Jedrska zdaj" (Nuclear Now). Dogodek organizira digitalna platforma JedrskaSI v sodelovanju s Kulturnim domom Krško in Cankarjevim domom.

Gostje okrogle mize

Okrogla miza bo potekala ob 18. uri. Na njej bodo sodelovali strokovnjaki in odločevalci, ki bodo govorili o prihodnosti jedrske energije v Sloveniji:

  • Aleksander Mervar, direktor družbe ELES
  • dr. Dejan Paravan, generalni direktor GEN energije
  • Danijel Levičar, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade
  • Jan Malec, doktorski študent in raziskovalec na odseku za reaktorsko fiziko Inštituta Jožef Stefan

Pogovor bo vodila Tamara Langus, urednica platforme JedrskaSI.

Slovenska premiera filma Jedrska zdaj

Po okrogli mizi bo ob 19:15 na ogled slovenska premiera filma "Jedrska zdaj", v katerem režiser Oliver Stone raziskuje potencial jedrske energije, kot odgovor na globalne izzive, kot so podnebne spremembe. Film bodo lahko tisti, ki premiero zamudijo, ponovno videli v soboto, 7. oktobra, ob 19:15.

Dogodek tudi v Krškem

Za vse zainteresirane iz Posavja, dogodek z okroglo mizo in premiero filma "Jedrska zdaj" bo potekal tudi v Krškem, in sicer 10. oktobra, ob 18. uri v Kulturnem domu. Vstopnice za vse projekcije filma so že v prodaji.

jedrskasi

Pridružite se nam

Poglejte tudi