Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
04.07.2023
13:53
Slovesnost z odkritjem spominske plošče
Foto: Občina Sevnica
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Sevnica je ob dnevu državnosti pripravilo slovesnost z odkritjem spominske plošče o tajnem skladišču orožja Teritorialne obrambe Posavja.

Ob dnevu državnosti slovesnost z odkritjem spominske plošče

SEVNICA Tajno skladišče orožja Teritorialne obrambe Posavja med slovensko osamosvojitveno vojno leta 1991 je bilo v stavbi Prostovoljnega gasilskega društva Poklek. Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik OZVVS Sevnica Franci Golob, ki je spregovoril o namenu in pomenu spominskih obeležij, ki jih OZVVS Sevnica v sevniški občini postavlja od leta 2006. Med njimi je 5 obeležij, ki označujejo lokacije tajnih skladišč orožja Narodne zaščite krajevnih skupnosti Občine Sevnica, Manevrske strukture narodne zaščite in Teritorialne obrambe.

Z obeležjem na stavbi Prostovoljnega gasilskega društva Poklek je označena šesta lokacija tajnih skladišč orožja, obeležje pa je 10. zapovrstjo.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Slavnostni govornik Jože Roštohar, ki je bil v času slovenske osamosvojitvene vojne predsednik Sveta Krajevne skupnosti Sevnica in delegat Skupščine Občine Sevnica, je povzel dogodke izpred 32 let, ki so pripeljali do slovenske samostojne države. Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je poudaril, da pomniki zgodovine povezujejo preteklost in sedanjost. Lokalna skupnost stremi k ohranjanju vseh pomnikov zgodovine, ki obeležujejo razvoj slovenstva in slovenske države, s čimer gradi zavedanje in pripadnost slovenski državi.

Slovesnost je povezoval Oskar Zoran Zelič, kulturno pa so jo obogatili člani Godbe Blanški vinogradniki.

Občina Sevnica

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam