Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
29.08.2023
09:30
Šola prenove, Posavski muzej Brežice
Foto: Posavski muzej Brežice
V Posavskem muzeju Brežice bodo v sklopu projekta Šola prenove naslednja ponedeljek in torek pripravili praktično izobraževanje za kakovostno prenovo - Mitološka bitja v jajčni temperi in zlatu.

Šola prenove

Šola prenove poteka v organizaciji Združenja zgodovinskih mest Slovenije na objektih kulturne dediščine na različnih lokacijah po Sloveniji. Predstavlja program neformalnega izobraževanja o starih znanjih in spretnostih potrebnih za kvalitetno obnovo in prenovo.

Mitološka bitja v jajčni temperi in zlatu

Program obsega teoretični in praktični del, kot je spoznavanje tehnike jajčne tempere in vodne pozlate, spoznavanje zgodovinskega ozadja omenjenih tehnik, seznanitev z metodologijo priprave lesene podlage za jajčno tempero in vodno pozlato, spoznavanje dekorativne tehnike tabelnega slikarstva (graviranje, punciranje, pastigllia) ter preizkušanje v izdelavi omenjenih tehnik.V teoretičnem delu bodo sodelovali generalna sekretarka Združenja zgodovinski mest Slovenije Mateja Hafner Dolenc, koordinatorka in organizatorka kulturnih programov v Posavskem muzeju Brežice Andreja Matijevc ter akademski restavratorki v Posavskem muzeju Brežice Nives Slemenšek in Ana Sterle.

Komu je izobraževanje namenjeno?

Praktični del bosta izvedli akademski restavratorki v Posavskem muzeju Brežice Nives Slemenšek in Ana Sterle. "Izobraževanje je namenjeno lastnikom objektov kulturne dediščine, izkušenim obrtnikom za pridobitev dodatnih znanj, študentom različnih smeri kot dodatna vedenja in znanja ter vsem ljubiteljem kulturne dediščine. Udeležba je brezplačna. Zaradi omejenega števila udeležencev, prosimo za prijavo na vodnik@pmb.si, 031 708 737 do 31. avgusta 2023," dodajajo v sporočilu.

posavski muzej brežice
brežice

Pridružite se nam