Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
31.08.2023
13:22
Sončki na Zdravstveno terapetvski koloniji v Bušeči vasi
Foto: Društvo Sonček Posavje
Društvo Sonček Posavje je tudi letos od 7. do 12. avgusta v Bušeči vasi izvedlo zdravstveno terapevtsko kolonijo za mlajše člane.

Sončki na Zdravstveno terapetvski koloniji

KRŠKO Zdravstveno-terapevtska kolonija je potekala v Centru Sonček - Centru aktivnosti invalidnih oseb, kjer je lastnik Marjan Dornik v celoti ustvaril prilagojene prostore za ljudi z ovirami ali posebnimi potrebami. Center je lociran v prijetnem vaškem okolju, z lastnim naravnim izvirom. Glavni namen zdravstveno- terapevtske kolonije je izvajanje terapij ter vključevanje članov v širše okolje. V času kolonije, katere potek sta pripravila vodja kolonije Mateja Kus ter predsednica društva Nataša Solomun, je bilo zares dovolj aktivnosti, prilagojenih različnim potrebam udeležencev.

Skozi vso kolonijo so se vrstile različne terapije - različne vrste masaž je izvajal je Denis Batalić, glasbene terapije Maruša Juvanc ter zvočne terapije Vesna Simonič. Zaradi naravnih neugodnosti (preteklih poplav),so se udeleženci odpravili v Terme Čatež, saj voda samo po sebi prestavlja posebno terapijo. Iz Zavoda Pegaz so pripeljali konja, da so se udeleženci pobližje spoznali z njima, za popestritev pa so jih zapeljali tudi s kočijo.

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

Skozi teden so se izvajale različne delavnice, sprehodi, pomoč kuharici Martini Kus pri kuhanju, z uporabo vlečnih vrvi so se podali tudi na krajši pohod po okoliškem hribčku. Na koloniji je sodelovalo 11 otrok s posebnimi potrebami in osem prostovoljcev, ki so zelo pomemben dejavnik pri izvajanju kolonij. Vsak je bil zadolžen za skrb enega udeleženca, vendar so si na koncu pomagali vsi med seboj, ustvarila se je prava mala skupnost, hkrati pa so se stkala nova prijateljstva in spletle srčne vezi.

Društvo Sonček Posavje

društvo sonček posavje
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja