Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
21.09.2023
10:54
Pohodni čevlji
Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji v okviru Posavskega festivala pohodništva, Evropskega tedna mobilnosti, Evropskega dneva hoje in Evropskega tedna športa, vabi na tradicionalni pohod.

Srečanje evropopotnikov 2023

Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji (KEUPS), v sodelovanju s turističnimi, planinskimi, gozdarskimi in drugimi organizacijami, v okviru Posavskega festivala pohodništva, Dneva športa, Evropskega tedna mobilnosti, Evropskega dneva hoje in Evropskega tedna športa, vabi na tradicionalni pohod ob Srečanju evropopotnikov 2023, v petek, 22. in soboto, 23. septembra 2023.

Petkov pohod s štartom v Šentjerneju

Pohod se v petek prične ob 11. uri v Šentjerneju, pri Kulturnem Centru Primoža Trubarja, na naslovu Trubarjeva cesta 13. Po pozdravu in predstavitvi kraja z domačini, hodimo mimo Pleterij v Kostanjevico ob Krki, kjer bo ob 17. uri pozdrav župana in otvoritev razstave o evropskih pešpoteh, v TICu, Kambičev trg 5. Ob 19. uri bo srečanje v gostišču Žolnir (točka E7), s priložnostmi predavanjem o Evropskih pešpoteh in pohodništvu. Prenočevanje v lastni režiji. (Hoja na lastno odgovornost, 13 km, nekaj več kot 3 ure hoda. Na izhodišče bodo šoferje popeljali gozdarji. Hrana iz nahrbtnika ali po dogovoru).

Sobotni pohod s štartom v Kostanjevici na Krki

Pohod v soboto, 23. septembra 2023, pričnemo ob 8. uri v Kostanjevici na Krki, pri Gostišču Žolnir, Krška cesta 4. Pot bo vodila skozi Krakovski gozd do Krškega, Hotel City, kjer je točka E7 (pozdrav domačinov ob 12 uri). Odhod ob 13. uri iz Krškega na Zdole. V Krškem se lahko pridružijo še družine in ostali pohodniki, saj je do Zdol le še dobro uro hoda. (Hoja na lastno odgovornost, 16 km, nekaj več kot 5 ur hoda. Na izhodišče bodo šoferje popeljali gozdarji. Hrana iz nahrbtnika, na koncu pohoda pa bo golaž). Prireditev Srečanje evropopotnikov v soboto 23. septembra 2023, pričnemo ob 15. uri, v Domu krajanov Zdole. Po kratkem kulturnem programu nas bodo pozdravili predstavniki ustanoviteljic KEUPSa in župan občine Krško. Podelili bomo priznanja posameznikom za uspešno prehojeno pot in se pogovorili kako naprej.

Info. in prijave: http://eupoti.com/
Jože Prah, 041 657 560, keups.slo@gmail.com
Pridite in se pustite presenetiti!

Predsednik KEUPS: Jože Prah

pohodništvo
evropski teden mobilnosti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja