Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
18.01.2024
07:18
Foto: Mestna občina Krško
Župan Mestne občine Krško Janez Kerin je na že tradicionalnem ponovoletnem srečanju v Krškem gostil upokojene sodelavce krške občinske uprave.

Župan predstavil delo Občine

Župan jim je uvodoma predstavil aktivnosti in zaključene investicije preteklega leta, med drugim 2. fazo obnove ceste CKŽ G 1-5 od pokopališča do nakupovalnega središča, ki poteka v sodelovanju z Direkcijo za infrastrukturo Republike Slovenije, obnovo Lovske ceste v Brestanici ter vzpostavitev kolesarske povezave med Krškim in Kostanjevico na Krki. Dodal je, da je Mestna občina Krško lani zaključila z izgradnjo prizidave in rekonstrukcijo dela stavbe gasilskega doma v Leskovcu pri Krškem, pristopila k izgradnji Regijskega gasilskega poligona Krško, ki poteka v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije ter pričela z izgradnjo stanovanj na lokaciji Žlapovec. Župan je obenem spregovoril tudi o ciljih in načrtih za leto 2024.

Načrti za prihodnost

Kot je izpostavil župan, bo poudarek na nadaljevanju projekta novogradnje Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja v starem mestnem jedru, nadaljevanju izgradnje komunalne infrastrukture na Raki, Senovem, v Leskovcu, Brestanici, Krškem in Podbočju, med prioritetne naloge spada tudi pridobitev dodatnih novih stanovanjskih enot za kadrovske potrebe ter dodatnih stanovanjskih kapacitet za potrebe starejših.

Srečanje se je nadaljevalo s kosilom in se zaključilo v sproščenem pogovoru nekdanjih sodelavcev.

mestna občina Krško
občinska uprava

Pridružite se nam