Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
01.12.2023
07:40
Foto: ePosavje.com
V družbi Kostak so s projektom Odgovorna svečka za dober namen že peto leto zbirali sredstva, ki so jih letos namenili Društvu Sožitje Krško, dodatno donacijo pa je prispevala še družba Kostak.

Donacija Društvu Sožitje Krško

V družbi Kostak s projektom Odgovorna svečka za dober namen že peto leto pred prvim novembrom ozaveščajo obiskovalce pokopališč, da bi prižigali manj sveč in se spominu na pokojne poklonili na okolju prijazen način. V sodelovanju z Zavodom Knof izdelajo lesene svečke, za katere lahko občani prispevajo dobrodelni prispevek. Zbrana sredstva vsako leto namenijo drugi organizaciji oziroma društvu.

"V društvu Sožitje Krško smo donacije zelo veseli, zlasti pred prižigom prazničnih luči, veseli december bo tako za nas nekoliko bolj vesel, saj bomo ta sredstva namenili za delovanje našega društva, za naše aktivnosti," je povedala predsednica Društva Sožitje Krško Tanja Uduč. V decembru se še posebej zelo veselijo obiska Božička, ki bo prinesel darila in pričaral zabavno vzdušje za njihove varovance, njihove družine, skrbnike in sorojence.

Donacija Kostaka

Sredstva sta Darja Modic, pomočnica direktorja Sektorja komunale in Valentina Požek, vodja Pogrebno-pokopališke službe, predali predsednici društva Tatjani Uduč.

"Veseli nas, da akcija Odgovorna svečka za dober namen izpolnjuje svoj namen in da je na pokopališčih v letošnjem letu opaziti dosti manj običajnih sveč, vse več je lesenih, okrasnih spominskih kamenčkov ipd. Hvala vsem, ki ste s svojim prispevkom sodelovali v tej akciji, še posebej pa se zahvaljujemo Zavodu Knof, cvetličarnami Kerin in Lilija ter drevesnici HPG, kjer so se poleg družbe Kostak zbirali prostovoljni prispevki", so ob predaji donacije dejali iz družbe Kostak.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Projekt s tradicijo

V preteklih letih so bili prejemniki OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja, Društvo junaki 3. nadstropja, lansko leto pa VDC Sonček Krško.
Letos so sredstva v višini 2.050 evrov predali Društvu Sožitje Krško, ki nudi pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju. S prostovoljnimi prispevki je bilo zbranih 1.050 evrov, družba Kostak pa je dodatno donirala tisoč evrov.

V Društvu Sožitje Krško skrbijo za osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in člane družine. Trenutno v društvu štejejo okoli sto članov, za katere v prazničnem decembru pripravljajo številne aktivnosti, med drugim obisk kopališča, prireditve ob prižigu prazničnih luči v Krškem, kot vsako leto pa se bodo na ogled praznične okrasitve, tudi letos odpravili v mesto presenečenja. Namreč vsako leto izberejo kraj v Sloveniji, kateri bo to letos, pa nam zaenkrat še niso želeli razkriti.

kostak krško
društvo sožitje krško
krško
donacija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja