Skip to main content
Torek, 5. december 2023
03.10.2023
11:19
Matija Kolarič, Jure Žlak, Primož Hribšek in Bogdan Palovšnik so uradno izstopili iz stranke Socialnih demokratov. Kljub izstopu ostajajo zavezani delovanju na lokalnem nivoju.

Izstop iz stranke Socialnih demokratov

V občini Brežice so se zgodile pomembne spremembe na političnem prizorišču. Matija Kolarič, Jure Žlak, Primož Hribšek in Bogdan Palovšnik so namreč izstopili iz stranke Socialnih demokratov. Kot razlog za to potezo so navedli nestrinjanje s trenutnim vodenjem stranke na državnem nivoju.

Ostajajo aktivni na lokalnem nivoju

Vsi štirje bodo nadaljevali z delovanjem v dobro svojih lokalnih skupnosti. Primož Hribšek in Bogdan Palovšnik bosta v Občinskem svetu občine Brežice delovala kot nepovezana svetnika, Palovšnik pa ostaja tudi podžupan. Jure Žlak in Primož Hribšek bosta še naprej predsednika krajevnih skupnosti Pišece in Šentlenart.

Nadaljnje delovanje

Izjavili so, da je bila odločitev za izstop iz stranke premišljena in da ostajajo zavezani transparentnosti in učinkovitemu delovanju na lokalnem nivoju. V izjavi so se zahvalili tudi svojim podpornikom in izrazili odprtost za nadaljnje sodelovanje z vsemi, ki delijo njihove vrednote in cilje.

brežice
politika
svetniki
stranka
SD

Pridružite se nam