Skip to main content
Torek, 28. november 2023
16.11.2023
07:02
Pometanje izgleda na prvi pogled zelo enostavno opravilo. Če pa to počnemo vsak dan, takrat opazimo, kako zamudno je lahko. Na srečo pa si delo lahko olajšate s stroji za pometanje.

Stroji za pometanje – zakaj bi jih morali uporabljati tudi vi?

Pometanje izgleda na prvi pogled zelo enostavno opravilo. Če pa to počnemo vsak dan, takrat opazimo, kako zamudno je lahko. Na srečo pa si delo lahko olajšate s stroji za pometanje, ki vam zagotavljajo popolne rezultate čiščenja.

Za pometanje tal najpogosteje uporabljamo različne metle in omela. Z njimi je mogoče odstraniti vse vrste umazanije, vendar pa je delo z njimi lahko zelo zamudno.

To velja še posebej v primerih, ko je pometanje naš vsakodnevni opravek ali pa, ko se ukvarjamo z večjimi površinami.

Stroji za pometanje – popolni rezultati čiščenja kjerkoli in kadarkoli

Stroji za pometanje so naprave, ki so namenjene odstranjevanju prahu, umazanije, drobnih delcev in drugih odpadkov z najrazličnejših talnih površin. Zato jih lahko uporabimo za pometanje ploščic, tlakovcev, asfaltnih poti, lesenih podov, umetnih mas in drugih materialov.

Delovanje strojev za pometanje oziroma pometalcev tal je zelo preprosto. Zahvaljujoč zmogljivi valjčni krtači in stranskima krtačama naprava na zelo preprost način pobira vse vrste umazanije, ki se nato shranjuje v zbiralno posodo ali vrečko za smeti.

Ko je zbiralna posoda polna, jo enostavno odstranite z naprave in jo izpraznite brez kakršnegakoli stika z umazanijo.

Različne vrste strojev za pometanje

Danes je na voljo ogromno različnih modelov strojev za pometanje. Med seboj se razlikujejo predvsem v velikosti zbiralne posode, v širini valjčne krtače in s tem posledično tudi širine pometanja in načinu delovanja.

Na podlagi zgoraj omenjenih kriterijev, so stroji za pometanje Kärcher razvrščeni v dve kategoriji, in sicer:

  - stroji za pometanje za domačo uporabo,

  - stroji za pometanje za profesionalno uporabo.

Kärcher stroji za pometanje za domačo uporabo

V kategoriji pometalcev tal za domačo uporabo so vam na voljo izključno ročni oziroma potisni modeli, kar pomeni, da pometalec tal potiskate pred seboj in s tem odstranjujete umazanijo. Kärcher vam v tej kategoriji ponuja dve liniji pometalcev tal, in sicer S 4 in S 6.

Stroji za pometanje Kärcher S4 imajo 20-litrsko posodo za zbiranje odpadkov, pri čemer vam je voljo model S 4 z eno stransko krtačo ali modeli S 4 Twin z dvema stranskima krtačama. Ne spreglejte pa tudi modela S 4 Twin 2 v 1, ki ima dodatni stranski krtači za mokre odpadke.

Stroji za pometanje Kärcher S 6 imajo 38-litrsko posodo in širšo valjčno krtačo, zaradi česar imajo večjo širino pometanja, poleg tega pa navdušujejo tudi z ergonomskim ročajem. Tudi v tem primeru sta vam na voljo model S 6 z eno stransko krtačo in model S 6 Twin z dvema stranskima krtačama.

Kärcher stroji za pometanje za profesionalno uporabo

Tudi kar se tiče profesionalne uporabe, vam Kärcher ponuja širok izbor različnih strojev za pometanje z različnimi vrstami pogonov. Med njimi nikakor ne smete spregledati naslednjih kategorij izdelkov:

      Pometači: Gre za izjemno zmogljive in kompaktne naprave, ki jih potiskate pred seboj. Odlikujejo jih velika zbiralna posoda, velika delovna širina in enostavno upravljanje, kar vodi v izjemne rezultate pometanja.

     Ročni stroji za pometanje/sesanje: Gre za naprave, ki so odlična rešitev za še bolj zmogljivo pometanje. Za razliko od pometačev sesalniki razpršijo prah v valjčno krtačo, nato pa prah posesajo s sesalno turbino ter ga preko filtrirnega sistema odlagajo v posodo za umazanijo.

     Sede upravljani stroji za pometanje s sesanjem: To so najbolj zmogljive naprave v Kärcherjevi ponudbi strojev za pometanje, saj so kos vsaki zahtevi. Naprave vam omogočajo gospodarno, čisto in učinkovito čiščenje srednje velikih in velikih površin.

Prednosti strojev za pometanje

Več kot očitno je, da vam pometalci tal močno olajšajo pometanje vseh vrst površin. Poleg pestre ponudbe različnih modelov, ki zadovoljijo najrazličnejšim zahtevam in potrebam, pa njihova uporaba prinaša tudi številne druge prednosti:

         Enostavna uporaba: Pometanje s pometalci tal je zelo enostavno in ne zahteva nobenega napora. Vse, kar morate storiti je, da jih potiskate pred sabo in sami opravijo svoje delo.

         Enostavno shranjevanje: Najsodobnejši stroji za pometanje imajo priročno stopničko, ki vam omogoča enostavno zlaganje. Na takšen način zavzamejo zelo malo prostora pri shranjevanju.

         Ergonomska prilagodljivost in priročnost: Ročaji strojev za pometanje so nastavljivi po višini, zato jih lahko preklopite tako, da vam čim bolje ustrezajo in pri tem čim manj obremenjujete hrbtenico.

         Hitro in učinkovito odstranjevanje vse vrste umazanije: Stroji za pometanje vam zagotavljajo izjemno zmogljivost čiščenja. Z njimi lahko hitro in temeljito očistite tudi izjemno velike površine ter odstranite umazanijo do zadnjega kotička.

 Prepričani smo, da bosta vaš dom in okolica s stroji za pometanje vse leto bleščeče čista in urejena – in to z minimalno vloženega napora in časa!

oglasna novica

Pridružite se nam