Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
01.06.2023
21:17
Brežiški svetniki
Grafika: ePosavje.com
V ponedeljek so se na majski seji v Brežicah sestali člani občinskega sveta. Na dnevnem redu so bile tri točke, povezane s Komunalo Brežice.

Sprejeli nove cene komunalnih storitev

Poslovni načrt družbe za letošnje leto so po predlogu svetniške skupine Gibanje Svoboda umaknili, obravnavali in potrdili pa so letni poročilo Komunale za leto 2022 in po obsežni razpravi sprejeli nove cene komunalnih storitev.

Zakaj so s seje umaknili točko o poslovnem načrtu za letošnje leto?

Na predlog Mojce Florjanič oz. svetniške skupine Gibanje Svoboda so člani brežiškega občinskega sveta že na samem začetku seje umaknili točko, ki naj bi obravnavala poslovni načrt Komunale Brežice za letošnje leto. Razlog? "Nikakor danes ne moremo pristati o pogovoru o tem načrtu, ki zdaj obstaja. Definitivno mora biti pripravljen nov, v skladu z zahtevami iz prejšnje seje. Se pravi optimizacija, racionalizacija in tako naprej," je povedala vodja svetniške skupine Gibanje Svoboda Mojca Florjanič. Florjanič namreč meni, da bi potem, ko so pokrili izgubo za lansko leto, Komunala morala pripraviti sanacijski načrt, načrt optimizacije in izboljšanja delovnih procesov.

Nove cene začnejo veljati s 1. junijem

Kljub umiku točke v zvezi s poslovnim načrtom družbe za letošnje leto, so obravnavali in sprejeli letno poročilo za leto 2022 ter sprejeli nove cene komunalnih storitev. Po amandmaju, pod katerim je bil prvopodpisani svetnik Primož Hribšek (SD), so svetniki obravnavali nekoliko nižje cene, kot so bile zapisane v elaboratih. Kljub temu, da so svetniki amandma sprejeli, se jih del s predlaganim sklepom ni strinjal.

Za koliko se bodo povišal znesek na položnicah?

In kaj prinašajo nove cene? Za uporabnike, ki so priključeni na kanalizacijsko omrežje, pomeni dvig položnice za štiričlansko družino iz približno 58 na 63 evrov. "Za uporabnike, ki so priključeni na greznice in teh je tudi največ, je bila dosedanja položnica 47,14 evrov. Nova položnica bo 52,40 evrov. Torej dvig je 11-odstoten, kot v prejšnjem primeru enak - 5,25 evrov na mesec," je ob tem povedala direktorica Komunale Brežice Jadranka Novoselc. Nove cene začnejo veljati s 1. junijem.

brežice
posavski tednik
video

Pridružite se nam